SDSS-ovac uhićen zbog ratnog zločina, javio se Pupovac: ‘Zatečen sam’

Milorad Pupovac (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izrazio je iznenađenje viješću da je Dragutin Ćelap, čelnik ogranka stranke iz Topuskog, osumnjičen za ubojstvo hrvatskog civila 1991. godine. Pupovac je za Hinu izjavio kako SDSS osuđuje svaki ratni zločin i izražava žaljenje zbog svih žrtava.

“Zatečeni smo tim događajem jer saznanja o tome za što ga se tereti nismo imali. Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo”, kazao je Pupovac.

Rekao je da stranka ostavlja nadležnim istražnim i pravosudnim tijelima te Ćelapovoj obrani da ustvrde je koje činjenice su točne i da trebati na umu da je nevin dok se ne dokaže suprotno. “Nadležna tijela stranke ovu će okolnost vrlo brzo raspraviti i donijeti odgovarajuće odluke”, komentirao je.

Milorad Pupovac (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

Navodno je ubio muškarca na traktoru

Da podsjetimo, sisačka policija izvijestila je o uhićenju 70-godišnjaka, ne otkrivajući njegov identitet, ali je izvor iz županijske organizacije SDSS-a potvrdio da se radi o Dragutinu Ćelapu.

Zoran Milanović o odgodi uvođenja vojnog roka: ‘Za to sam doznao iz medija’


Policija ga sumnjiči da je 17. srpnja 1991., kao 37-godišnjak i pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, uz još dvojicu muškaraca, počinio zločin. Navodno je u Starom Selu Topusko ubio 50-godišnjeg muškarca koji je vozio traktor, nakon čega se traktor prevrnuo u kanal.

Pretragom Ćelapovog doma pronađena su dva pištolja i 600 grama biljne materije nalik na marihuanu, koja će biti poslana na vještačenje.


Komentari