Saznajte u kojem će se dijelu zagrebačkog kvarta od subote naplaćivati parkiranje i po kojoj cijeni

Facebook

Iako se prošle godine cijelo Špansko diglo na noge da bi zaustavilo naplaćivanje parkinga u svome kvartu i odgodilo taj proces do daljnjeg, od 1. prosinca će se odvijati ono protiv čega su se borili. Naime, od početka prosinca će se parking u Korajčevoj i Šoljanovoj naplaćivati dvije kune po satu, a stanarima 25 za cijeli mjesec, prenosi Večernji.

Table treće zone, kao i aparati na kojima se mogu kupiti karte već su postavljeni i to na ista mjesta kao i lani. Predsjednik Gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger je rekao da je odluka o naplati parkiranja donesena još u listopadu prošle godine na sjednici Vijeća gradske četvrti, no kako svi nisu nisu bili zadovoljni tom odlukom, ona nije prošla.

“U ovom trenutku to više ne ovisi o nama, isključivo je riječ o odluci Grada. Na zapadu grada parkiranje se za sada planira naplaćivati samo na tom jednom dijelu Španskog, no nije isključivo da se u sljedećem razdoblju i ostale ulice u četvrti neće staviti pod naplatu”, komentirao je Jeger.

Iz Holdingove podružnice kažu da će se naplata širiti “mic po mic”, najvjerojatnije tempom dvije po dvije ulice jer trenutačno jednostavno nema dovoljno zaposlenih ljudi koji bi parkirališta, budu li ona na području cijelog grada, mogli kontrolirati. Plan je širenja naplate, međutim, Zagrebparking za čelnike u Gradu pripremio, ali o njima ovisi kada će ga početi i primjenjivati.

U Špansko su već stigli novi aparati za naplaćivanje parkinga, s ekranima na dodir pa su na starima crvene naljepnice prve zone prelijepili zelenima za treću. Takvi bi aparati već početkom sljedeće godine mogli doći i u ostatak kvarta jer, kako kažu u Zagrebparkingu, naplata u jednoj ulici automatski povlači naplatu u susjednoj.

 


 


Komentari