OMILJENA LJETNA POSLASTICA! ISTRAŽILI SMO: Saznajte gdje su LUBENICE najjeftinije

Zagreb.info

Istražili smo koliko se kreće kilogram lubenice na Dolcu, Jarunskoj tržnici, u Konzumu i Prehrani.

Kako nam se približava ljeto, tako nam stiže i sezonsko voće. Znamo kako je lubenica pravi simbol ljeta te dok ju jedemo, definitivno znamo kako smo u najtoplijem djelu godine. Ovih dana lubenice se mogu naći na štandovima tržnica, ali i u trgovačkim centrima. Istražili smo koliko se kreće kilogram lubenice na Dolcu, Jarunskoj tržnici, u Konzumu i Prehrani. Evo što smo doznali…

Dolac je jutros bio prepun sezonskog voća, no ono što kupce najviše mami na štandove su sočne lubenice. Naime, za kilogram ovog ljetnog voća, na Dolcu ćete izdvojiti 8 kuna, dok ćete na Jarunskoj tržnici za kilogram izdvojiti čak 10 kuna, što je relativno visoka cijena. U Konzumu ćete kilogram lubenice platiti svega 5,99 kuna, a u Prehrani 3,99 kune.

Iako je počela sezona lubenica, još uvijek ih se ne može naći na svim štandovima. S druge, strane, u trgovačkim centrima ovo je voće u glavnom fokusu. Mnogo je kupaca koji u popodnevnim satima dolaze u Konzum ili neki drugi dućan isključivo po lubenicu. No, to niti ne čudi, budući da je cijena od 5,99 kuna vrlo povoljna za većinu kupaca.

Iz provedenog istraživanja zaključujemo kako cijene variraju od tržnice do tržnice, te kako im trgovački centri konkuriraju u cijeni gdje je ovo voće jeftinije za čak 4 kune.



Komentari