Savski most se raspada! Ležajevi su truli, a nogostup pun rupa! Posljednja ‘sanacija’ bila je uoči lokalnih izbora

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!

Savskim mostom na dnevnoj bazi prođe tisuće biciklista i pješaka, posebno mještani Kajzerice kojima je to najbliži put do tramvajske stanice. S obzirom da je navedeni most u itekakvom problemu, predsjednica Mjesnog odbora Kajzerice koja je ujedno i stručnjakinja za projektiranje mostova, problematiku vrlo dobro razumije.

“Sami ležajevi mosta na kojima leži nosiva konstrukcija, odnosno ploča po kojoj se ljudi kreću – su potpuno truli. Može se sići ispod mosta i vidjeti da se oni mogu rukom mrviti. Sad, u kojem trenutku bi oni mogli popustiti potpuno, nitko ne može reći” izjavila je Ana Gugić za HRT.

Rupe koje su se otvorile nogostupima neadekvatno su sanirane jer su prekrivene čeličnim pločama. Riječ je iznimno nesigurnom rješenju zbog kojeg je i postavljena privremena ograda. Inicijativa “Zagreb te zove” obratila se građevinskoj inspekciji kako bi se navedeni problem riješio.

“Iz njihovog odgovora se sve vidi, a ništa se ne vidi. Tražili smo datum. Po svemu sudeći zadnja inspekcija je bila 2018. godine, a sad je 2020. Tražili smo i da nam dostave kopiju rješenja” rekla je članica incijative Gordana Pasanec.

Upit inspekciji poslao je i Jutarnji, te su dobili identičan odgovor, dok su je Grad Zagreb u pisanom odgovoru istaknuo da su dobili projektnu dokumentaciju, te da je postupak javne nabave pri kraju. Isto tako, s dvije tvrtke koje su pobijedile na natječaju potpisat će ugovor. Prema njihovom priopćenju, jedna od tvrtki sanirala je Most slobode, trenutačno se provode radovi na Mostu mladosti.

Prema neslužbenim informacijama, iako su radovi na Savskom mostu trebali započeti ove godine, zbog zauzetosti radnika na sanaciji Mosta mladosti, najvjerojatnije će početi tek iduće, 2021. godine. Podsjećamo popravak i rekonstrukcija zagrebačkog mosta u planu je još od Univerzijade, a posljednji put je bio saniran upravo uoči lokalnih izbora.


Stanari Jelkovca bijesne u strahu od poplava: ‘Stanje je alarmantno, radovi su napravljeni u fušu’


Komentari