Roditelji užasnuti otkrićem u dječjem parku u Zagrebu: ‘Našlo ih je dijete od šest godina’

Dječji park na Jarunu (Foto: čitateljica)

Prije otprilike mjesec dana jedna je Zagrepčanka, koja sa svoje troje djece često dolazi u park u Našičkoj ulici na Jarunu, pronašla korištene igle. Ubrzo je shvatila da se i drugi susjedi žale na igle po parku, ali i sumnjive osobe koje se ondje skupljaju.

Policija uhitila muškarca o kojem je Zagreb.info danima pisao: ‘Hvala vam, bez vas ovo ne bi bilo moguće’

Narkomanska igla u dječjem parku na Jarunu (Foto: čitateljica)

“Dakle, bila sam s djecom u parku usred bijela dana i odjednom pokraj dječjeg tobogana ugledala sam dvije šprice. Odmah sam ih uzela i bacila u smeće. Živi užas koliko sam se šokirala i prepala, pa moglo je nastradati neko dijete, ubosti se i zaraziti”, krenula je pričati naša sugovornica.

Mjesto u dječjem parku na Jarunu gdje se okupljaju narkomani (Foto: čitateljica)

Navodno je riječ o troje muškaraca i jednoj ženi koji se, govori nam sugovornica, zavlače u čemprese pokraj trafostanice i tamo konzumiraju drogu. Sve se to događa u neposrednoj blizini parka u kojem se svakodnevno okuplja oko 20-ak djece, a često u park dolaze i djeca iz dva susjedna vrtića.

Mjesto u parku gdje se okupljaju narkomani (Foto: čitateljica)

“Stvar je tome da je park u slijepoj ulici i nema javne rasvjete, pa kada padne mrak idealno je mjesto za okupljanje sumnjivih osoba. Također, narkomani se i po danu mogu zakamuflirati u džunglu koja je od nekošenja i neodržavanja zelenih površina zavladala u našem parku. Primjerice, djeca igraju nogomet, a trava ima je do vrata”, priča nam uplašena mama.

Dječji park u Našičkoj ulici na Jarunu (Foto: čitateljica)

Kaže kako nije prošlo dugo vremena kada su ponovno pronađene igle. Tog su 14. lipnja 2023. godine susjedi obavijestili policiju.


Narkomanska igla u dječjem parku na Jarunu (Foto: čitateljica)

“Pisali smo svima, obavještavamo još uvijek sve relevantne institucije, ali nitko ne reagira. Bila je policija, napravila zapisnik i sugerirala nam da se riješimo čempresa. Vidjeli smo policiju još nekoliko puta kako navečer patrolira i obilazi kvart, ali narkomani uvijek nađu način da se i dalje okupljaju. Evo, jučer je mali od moje prijateljice koji ima samo šest godina pronašao igle pokraj vrtuljka, i to krvave”, kaže nam sugovornica koja se nada da će se ova situacija što prije riješiti, prije nego se dogodi neka tragedija.

Pao uhodani zagrebački diler: Godinama je operirao, policija otkrila što je sve pronašla u njegovim stanovima

Upit o ovom problemu postavili smo Mjesnom odboru Jarun i Policijskoj upravi zagrebačkoj te ćemo njihove odgovore objaviti čim ih zaprimimo.


Komentari