Roditelji učenika u zagrebačkoj školi i dalje su zabrinuti: ‘Djeca do daljnjega neće u školu’

Problemi u zagrebačkoj školi, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U zagrebačkoj školi večeras je organiziran sastanak roditelja i nadležnih institucija kako bi se razriješio problem nasilnog učenika. Podsjetimo, učenik četvrtog razreda premješten je iz druge škole nakon niza pritužbi roditelja na njegove verbalne ispade pa čak i fizičko nasilje prema drugoj djeci.

Nakon trosatnog sastanka tijekom kojeg se razmatralo rješenje za problem nasilnog učenika, dogovor nije postignut. “Djeca do daljnjega neće pohađati nastavu”, poručio je, u ime svih, jedan od roditelja.

Podsjetimo, dječak je zbog svog ponašanja prvo nekoliko mjeseci proveo u izolaciji pa je nakon toga nastava samo za njega organizirana u knjižnici. Nakon toga je došao u novu školu gdje je počeo raditi probleme. Roditelji, zabrinuti za sigurnost svoje djece, zbog toga već dva dana svoju djecu nisu poslali u školu. Jučer učenici cijele škole nisu bili na nastavi, dok se dvjestotinjak roditelja navečer okupilo i na solidarnom skupu podrške ispred škole.

Odvjetnici roditelja (Foto: Dnevno.hr)

‘Dječaku treba omogućiti obrazovanje’

Ispred škole su večeras došli i odvjetnici roditelja, Klaudio Čurin i Lina Budak kojima nije bilo dopušteno ući na sastanak. “Koliko smo mogli vidjeti na sastanku su i roditelji učenika zbog kojeg se sve ovo događa. No, želimo reći da nama, odnosno roditeljima, dječak nije problem. Naravno da mu treba omogućiti obrazovanje. Ono što roditelji jedino traže od škole i sustava jest da im zajamči sigurnost njihove djece”, rekao je odvjetnik Čurin za Dnevno.hr.

“Kojim će to mjerama i kako učiniti, mi ne znamo, to mora odlučiti struka. Prije ovog sastanka roditelji su iz nadležnog ministarstva neslužbeno čuli kako su u ministarstvu optimisitični i vjeruju da će se problem riješiti, no kako, ne znamo”, poručio je odvjetnik Čurin.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u petak je apeliralo na “roditelje i ostale koji žele doprinijeti rješavanju tog slučaja na empatiju i ljudskost”, napominjući da je “riječ o djetetu koje ima 10 godina”, te poručilo da školi stoje na raspolaganju za svu pomoć.


Drama u zagrebačkoj školi: Roditelji djecu ostavili doma, iz ministarstva pozivaju na empatiju i ljudskost


Komentari