Rimac predstavio ograničeno izdanje Nevere: ‘Krasi ga odvažna unutrašnjost’

Rimac automobili (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Predstavljen je prvi od devet Rimac Nevera automobila iz posebnog ograničenog rođendanskog izdanja, u mat boji bakra, po cijeni od 2,35 milijuna eura. Rimac je povodom 15. godišnjice kompanije najavio proizvodnju devet komada ograničenog izdanja automobila Nevera.

Prvi automobil iz ove serije izrađen je u mat boji bakra, metala koji se često koristi u električnim kabelima, i ima ekskluzivne dvobojne aluminijske felge. Unutrašnjost automobila također ima posebne detalje koji ga razlikuju od ostalih modela. “Krasi ga odvažna unutrašnjost jedinstvene bakrene nijanse koja je dizajnirana da simbolizira slavlje, bogatstvo i energiju. Kupci će moći izabrati crnu ili bijelu kabinu, a sjedala su od kože”, napisali su na Facebooku.

Cijena ovih Nevera iznosi 2,35 milijuna eura, a uključuje i dodatke koji se usklađuju s unutrašnjosti automobila. Prvi automobil iz ove serije sudjelovat će na Goodwood festivalu brzine, gdje je Nevera 2023. godine postavila rekord za proizvodni automobil, prošavši stazu za 49,32 sekunde.

Prodaja na ‘više od 50’

Naime, interes za skupim električnim hiperautomobilima nije velik. Od 2022. godine, kada se govorilo o prodaji “oko 50” Nevera, do 2024. godine ta brojka se nije značajno promijenila, sada se spominje “više od 50”. Pininfarina je, na primjer, proizvela samo 10 komada svog električnog modela B95, vrijednog 4,5 milijuna eura.

Podsjetimo, vlasnik Nevere Mate Rimac nedavno je predstavio svoj robo taxi Verne koji bi, kako je najavio, trebao samostalno voziti ulicama Zagreba do 2026. godine.


Međutim, autonomno vozilo nije izašlo na pozornicu kad ga je Rimac pozvao te se pokazalo da je projekt još u povojima, iako je predstavljeno kao da ga privode kraju.

Ovo je napravljeno u Hrvatskoj: Pogledajte kako je Mate Rimac predstavio skupocjeni novi Bugatti


Komentari