Renato Petek: ‘Žičara postaje simbol Bandićeve vladavine Zagrebom, to je luksuz bez pokrića’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

 Renato Petek danas je izjavio kako sljemenska žičara postaje simbol Bandićeve vladavine Zagrebom, te se osvrnuo na to kako gradonačelnik na sljedećoj sjednici mora podnijeti detaljan izvještaj o projektu Žičara Sljeme. Izgradnja je započela još u siječnju 2019., a od tada se konačno otvaranje samo odgađa.

“Žičara postaje simbol Bandićeve vladavine Zagrebom: vizualno su objekti žičare preagresivni i napadni u prostoru, a financijski katastrofalno dugoročno opterećenje gradskih financija. Kako se loše planira i stihijski upravlja gradom tako se ni projekt žičara ne može voditi drugačije”, komentirao je zastupnik Petek.

Podsjećamo, troškovi žičare prema procjeni temeljem dostupnih podataka, penju se i do golemih 709 milijuna kuna, a Petek smatra da će troškovi samo rasti jer radovi još nisu gotovi.

“No, iznos će sigurno rasti jer radovi nisu gotovi, a na dio ispostavljenih računa  ZET mora platiti PDV budući da su mu prihodi od prodanih putničkih karata drastično smanjeni tijekom ove godine,” tvrdi.

“S ovolikim novcem smo mogli riješiti brojne probleme u gradskom prometu, graditi mostove, nove prometnice te proširiti postojeće. Stoga je ovaj projekt zbog svoje cijene, postao luksuz bez pokrića“, zaključio je.



Komentari