Raste zabrinutost zbog nestale Danke (2), susjedi poručili: ‘Istina će izaći na vidjelo’

Danka Ilić (Foto: Facebook)

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala u utorak, 26. ožujka u 13:45 u Banjskom polju, traje više od 70 sati, a policija i spasitelji neumorno pretražuju teren. Kako javlja Telegraf, iz sela u kojem je djevojčica nestala, povukli su se bageri koji od jučer pretražuju područje oko obiteljske kuće Ilić.

Tijekom četverodnevne potrage, pojavile su se brojne teorije o tome gdje može biti djevojčica i što se zapravo dogodilo, ali ni jedna od njih nije dokazana. Od trenutka nestanka, u potrazi za malenom Dankom sudjelovalo je više stotina osoba. O nestanku djevojčice govorio je mještanin Banjskog polja koji je sudjelovao u potrazi.

Istina će izaći na vidjelo, to se ne može sakriti. Ako je netko kriv, neka odgovara. Ali sada je važno samo da se dijete nađe. Mi smo odmah krenuli, pretraživali smo šume, ali, sve je to daleko da bi jedno dijete od dvije godine zalutalo čak tamo”, izjavio je mještanin za Telegraf.

Pretraga u području Banjskog polja (Foto: MUP RS)

Naselje puno policije

Također, zbog nastale situacije, policija danima obilazi stanove i nadzire mještane. Posebna je pozornost na djeci, pa su tako policajci danas sjedili na klupi u parku za djecu. Iz policije mole da se ne šire lažne informacije o nestanku.

“Nama je nezamislivo da se tako nešto moglo dogoditi ovdje. Ljudi su ostavljali djecu da se sama igraju, dok su bili po naselju i u trgovinama. Odjednom, dogodilo se ovo”, govorio je stanovnik Banskog polja za Telegraf.


Zbog odavanja informacija o nestaloj Danki Ilić, uhapšen je policajac iz Policijske uprave u Boru. Pao je poligaf, a nije poznato kome je odavao informacije iz istrage. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Prema posljednjim informacijama, policija i spasitelji vratili su se na teren oko obiteljske kuće pod rotacijom i pretražuju to područje, javlja Telegraf.

Potresni prizori na području gdje je nestala Danka (2): Postoji mjesto koje je nemoguće istražiti


Komentari