Raspudić poručio Plenkoviću: ‘Čim se u debati pojavio Remetinec on je odmaglio preko granice. Možda se neće ni vratiti!’

Foto: Screenshot

Nakon što je premijer Plenković pozvao Mostovca Ninu Raspudića da dođe s njim u obilazak Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Raspudić je danas pozvao Plenkovića na sučeljavanje ispred Remetinca. Premijer se nije pojavio, a Raspudić je dao izjavu medijima.

“Kao što možete vidjeti Plenković se nije pojavio. Mene je pozvao da vidim kako izgleda covid odjel što smatram potpuno neprimjerenim jer na odjelima intenzivne njege ni članovi najuže obitelji nemaju pristup, a kamo li političari da se našetavaju” rekao je Raspudić.

Pozvao sam ga da se sučelimo na mjestu koje je njemu poznato, a to je ovaj zatvor Remetinec u kojem će ih uskoro biti više nego na Trgu žrtava fašizma u njihovoj središnici.”

“Na svojoj Facebook stranici su objavili da se Plenković nema sa mnom što sučeljavati jer da ja nisam njegov kalibar, a on je mene prekjučer pozvao na sučeljavanje, dakle oni tvrde da je on zamislite, pogriješio. Ono u čemu sigurno nisam njegov kalibar je da moje prijatelje ne naganja Europski javni tužitelj i da moji prijatelji i suradnici ne leže u zatvorima zbog lopovluka. Tu nisam njegov kalibar i nikada to neću biti, drago mi je da je tako” zaključio je Raspudić.

“Drugi razlog je da nije tu, da je u BiH. Vrlo je znakovito čim se u debati pojavio Remetinec da je on odmaglio preko granice. Možda se neće ni vratiti. Ne znam do kud su došle OLAF-ove istrage i koliko se obruč stegnuo i oko njega. Ja ne isključujem činjenicu i da se on trajno odmetnuo preko granice kao i neki drugi i da se neće vratiti. To nije razlog da ne sučelimo argumente. Ja mu nudim, budući da ću za božićne blagdane biti u Mostaru pa možemo božićno sučeljavanje organizirati i dolje” rekao je.

Stožer

“Beroš je u četvrtak priznao da se Stožer sastao samo nekoliko puta i da je odluke donosila uža skupina ljudi, bez ikakvog kvoruma. Odluke su nelegitimne i nelegalne. Ljudi nemaju povjerenja u Stožer”, rekao je Raspudić.


“Nije slučajno da o koroni razgovaramo ispred zatvora Remetinec jer je sva nabava o kupnji opreme protiv koronavirusa je proglašena tajnom i ide mimo javne nabave. Ako je u prvim mjesecima to bilo opravdano jer je falilo opreme, ali zašto sada kada se sve normaliziralo ide tajno, mimo Zakona o javnoj nabavi. Uvjeren sam da će priča s koronom imati pravosudni karakter, a da će zgrada iza mene dobiti nove stanare, rekao je.

Referendum

Raspudić je komentirao kako je odaziv dobar, ali da im godišnje doba ne ide u prilog jer su dani kratki, ali je napomenuo da oni nisu mogli birati kada će Stožer uvesti potvrde.

 


Komentari