RADOVI U PUNOM ZAMAHU: Ove će sve zgrade Zagrepčanima otvoriti vrata ove godine, a uvodi se i jedna velika novost!

Ilustracija (Foto: Luka Gerlanc/Cropix)

Prošle je godine Grad Zagreb otvorio ukupno pet škola i jedan učenički dom, a u ponedjeljak je s prvim danom drugog polugodišta predstavljena i zgrada koju su Zagrepčani čekali 30 godina – zgrada XII. Gimnazije koja se na novu adresu preselila u Dubravi.

A koje su sve škole na rasporedu za radove u ovoj godini, otkrio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Tako bi sljedeća na redu ove godine trebala biti otvorena zgrada Osnovne škole Jure Kaštelana na Trnjanskoj Savici u gradskoj četvrti Trnje. Tamo će svoje klupe pronaći 610 učenika, a kraj radova očekuje se u travnju ili svibnju. ”Ona će značajno povisiti pedagoški standard tog dijela grada. Prijeći će se na jednosmjensku nastavu”, najavio je Korlaet.

(FOTO) OVO SE ČEKALO 30 GODINA! Konačno otvorena gimnazija u Dubravi: ‘Ovo je jedna od najljepših škola u Zagrebu’

Radi se i na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom. Ta će škola dobiti četiri nove učionice i sportsku dvoranu, a svoj će vrata otvoriti za 1026 učenika.

U lipnju se očekuje otvorenje Područje škole Kupinečki Kraljevec za 82 učenika. Ova će škola pripadati Osnovnoj školi Brezovica.


Na rasporedu za rujan je otvorenje Osnovne škole Bukovac za koju je Korlaet rekao da je ”najkompliciranija i najzahtjevnija”, a tamo bi nastavu trebalo pohađati 585 učeika.

Zamjenik Tomislava Tomaševića za sve je ove navedene škole najavio i novost. Naime, sve one, osim Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom, nastavu će održavati u jednoj smjeni. Što se tiče OŠ Ante Kovačića, oni će umjesto u tri, nastavu nakon otvorenja imati u dvije smjene.

Kako izgleda nova zgrada XII. Gimnazije u Dubravi, čija je vrijednost oko 17 milijuna eura, pogledajte na fotografijama u nastavku.

Foto: Darko Tomas / CROPIX
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Foto: Darko Tomas / CROPIX


Komentari