Radnici Zrinjevca posjetili mali vrt u Preradovićevoj koji su zasadili građani: Evo što su napravili

Foto: Facebook

Nakon što su građani sadnjom malih vrtova pružili otpor gradskim vlastima koje žele kazniti dvoje susjeda jer su posadili jedan u Preradovićevoj, sad se u akciju uključio i Zrinjevac, prenosi Telegram.

Naime, Martina Živković je na svom Facebook profilu objavila je kako su radnici te gradske komunalne tvrtke jučer u Preradovićevoj sredili sve kazete te posijali travu. Pritom, onu jednu kazetu koju su uredili ona i susjed nisu dirali.

“Jutros su sredili sve takve površine u Preradovićevoj. Inače, obično jedan dan dođe ekipa koja tako sredi zemlju, a drugi dan dođu zasaditi, ali sad se već vidi sjemenje po zemlji pa izgleda da su posadili travu”, rekla je Živković koju baš usrećuje činjenica da je Zrinjevac nakon svega požurio s uređenjem.

Kako kaže Živković, ona i susjed Boris Novković svoj vrt, koji je Gradu sporan, posadili su s najboljom namjerom.

“Htjeli smo samo malo uljepšati ulicu, nismo očekivali takve reakcije niti da će se nešto pokrenuti, ali strašno mi je drago da je. Svaki dan vidim fotke novih mini vrtova i jako sam sretna zbog toga”.


Inače, jučer je Živković bio zadnji dan kada se može očitovati na prijavu koju su joj iz Komunalnog poslali na kućnu adresu jer ju je netko prijavio da je zasadila vrt. Ona i Novković su, smatra netko, vandalizirali javnu površinu sadnjom cvijeća.

“Mislim da su i u Gradu shvatili da nema smisla da se bore protiv nečeg ovako pozitivnog”, zaključuje Živković i još jednom zahvaljuje svima koji su ih podržali.


Komentari