Putnica tramvaja ispričala detalje nesreće u Zapruđu: ‘Vozaču je pozlilo, bio je to veliki šok’

Nesreća na Zapruđu (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Rano ujutro u ponedjeljak došlo je do tragedije u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. U Zapruđu su se na kružnom toku ispod Mosta mladosti sudarili autobus i tramvaj.

Prema neslužbenim informacijama prvo se govorilo da je stradao pješak, no sada se nagađa da je život izgubio vozač autobusa. Iz policije nam nisu mogli ni demantirati ni potvrditi tu informaciju, a istaknuli su samo da u autobusu nije bilo putnika.

Nesreća se dogodila nešto poslije pet sati kad se stara sedmica sudarila s autobusom privatnog prijevoznika koji je jurio u njegovom smjeru. Ni žena koja je bila u tramvaju nije sigurna tko je poginuo, ali je ispričala da je vidjela da je vozača tramvaja odvezla hitna.

Hitne službe došle su na mjesto nesreće (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

‘Prvo tog čovjeka nismo ni vidjeli’

Rekla je da autobus koji je naletio na tramvaj uopće nije kočio, a da je vozač tramvaja pokušao zaustaviti tramvaj te da je odmah nakon nesreće izašao iz kabine i gledao jesu li putnici dobro.

“Izašli smo svi skupa iz tramvaja, ali nakon prvobitnog šoka vozaču tramvaja baš nije bilo dobro. Njega je hitna odvezla, ali je doktorica rekla da bi trebalo biti okej”, ispričala je svjedokinja koja je od udarca natukla nogu i ruku.

“Većina je odmah otišla s mjesta nesreće. Prvo tog čovjeka nismo ni vidjeli, tek kad je jedan od vozača išao do autobusa vidio je čovjeka da leži”, rekla je i dodala da je tijelo unesrećene osobe bilo neprepoznatljivo. Policija i dalje obavlja očevid i nisu nam mogli dati više informacija.


Drama u Zagrebu: Vozač udario policajca pa krenuo bježati, izvukli ga kroz staklo automobila

‘Veliki šok je to bio’

“Dok sam bila tamo nisu znali je li poginuo vozač autobusa ili pješak. Veliki šok je to bio, još veći jer ne znamo tko je poginuli. Ako je pješak, onda je vozač autobusa pobjegao s mjesta nesreće, a to je nešto što ne mogu shvatiti”, ispričala je svjedokinja za Večernji list.

U jutarnjim satima nastale su velike gužve, a HAK je savjetovao vozačima da izbjegavaju to područje zbog dugotrajnog očevida. Tramvajski promet bio je obustavljen u oba smjera, a putnike su prevozili autobusi. Promet je normaliziran tek oko 8:55 sati.


Komentari