Put na posao izludio Zagrepčane, pogledajte na što liči Savska: ‘Ne znam što me više živcira’

Radovi na raskrižju Vukovarske-Savske (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Radovi na sanaciji tračnica na križanju Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu, koji su započeli jučer, izazvali su velike prometne gužve u gradu. Ovo raskrižje je jedno od najprometnijih u metropoli, a kolone vozila jutros su se protezale do Savske ulice.

Sanacija će trajati do 22. listopada, a dodatni problem je što radovi na raskrižju iza tog još nisu završeni, što otežava obilazne pravce. Mnogi Zagrepčani, posebno oni koji su se jutros zatekli u prometu, negoduju i pitaju se zašto se radovi odvijaju upravo sada.

“Svaki dan krećem suludo rano na posao jer znam da se ne mogu osloniti na javni prijevoz. I onda me opet iznenade. Ne znam živciraju li me više ovi iz ZET-a koji donose odluke uvijek u najgore vrijeme ili činjenica što je u svakom automobilu samo po jedna osoba”, napisao nam je jedan čitatelj.

Gužva zbog radova (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Radovi u dvije faze

“Užas, totalan krkljanac na Savskoj. Do posla sam se vukao 45 minuta, a tramvaj je došao čim sam stigao na stanicu. Za vrijeme dok tramvajem dođeš s Trešnjevke do centra, komotno bih se dovezao negdje u Slavoniju. Baš me izludilo”, pisao nam je drugi.

Grad Zagreb je objavio da sanacija tramvajskog kolosijeka na ovom raskrižju ima za cilj poboljšanje tramvajske infrastrukture i sigurnosti prometa, s obzirom na to da je skretnički sklop ugrađen 2010. godine i treba modernizaciju.

Radovi su planirani u dvije faze: od 7. do 14. listopada planira se izmjena skretničkog sklopa, a od 14. do 22. listopada kabelska instalacija za modernizaciju upravljačkog mehanizma skretnica.


Radovi na raskrižju (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Nije moguće skretanje prema sjeveru

Tijekom radova promet raskrižjem neće biti potpuno obustavljen, ali će biti otežan. Zauzet je dio kolnika, pa se sav promet odvija na slobodnom dijelu u smjeru istok – zapad u dvije trake. Neće biti moguće skretanje iz smjera zapada prema sjeveru, a planirani obilazni pravac obuhvaća Ulicu grada Vukovara i polukružno raskrižje s Fausta Vrančića i Koranske ulice.

Prometni stručnjak o kaosu u Zagrebu: ‘Godinama smo tjerali stanovnike iz centra grada’

Iako su moguća povremena usporavanja tramvajskog prometa, radovi neće utjecati na trase tramvajskih linija. Iz Grada su se ispričali građanima zbog mogućih poteškoća u prometu.


Komentari