PROVJERITE svoju SPAVAĆU SOBU ako se budite UMORNIJI nego što ste bili NAVEČER

www.flickr.com

Ako ste jedni od onih koji spavaju dovoljno sati, ali vam se to ipak nikada ne čini dovoljno s obzirom da ste ujutro umorni, krivci su u vašoj spavaćoj sobi. 

Jastuk
Jastuku se svi radujemo, ali on može biti dom bakterija i grinja koje uzrokuju alergije, izazivaju glavobolju pa čak i grlobolju. Trebate ih redovito prati ili zamijeniti novima jednom godišnje se ne mogu prati. Isto tako, morate često mijenjati posteljinu i koristiti zaštitne anti alergijske navlake.

Kućne biljke
Iako biljke čiste zrak, zemlja u kojoj su zasađene može imati mnogo spora plijesni koje izazivaju alergijske simptome. No, to ne znači da ih morate maknuti iz sobe, već jednostavno morate voditi računa da ih zalijevate tek onda kada je zemlja suha.

Svijeće
Mirisne parafinske svijeće nije dobro paliti u prostoriji u kojoj spavate zato što ispuštaju štetne kemikalije poput benzena i toluena. Umjesto njih, možete imati svijeće od pčelinjeg voska i otvoriti prozor.

Sredstva za čišćenje
S obzirom da neka sredstva za čišćenje mogu izazvati iritacije, radije koristite prirodna sredstva, bez kemikalija i mirisa.

Ne provjetravajte prostoriju
Provjetravanje prostorije nužno je neovisno o godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Ako prozore držite zatvorenima, u prostoriji ostaju razni zagađivači, prašina, pelud, isparavanja i slično, pa zrak može biti i do pet puta zagađeniji nego zrak na otvorenome, prenosi Vecernji.hr. 


 


Komentari