Provjerite police: Iz trgovina se zbog plijesni povlači još jedan proizvod

(Foto: Canva)

Zbog moguće kontaminacije s plijesni, Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o povlačenju proizvoda Nanosupps proteinske palačinke okusa čokolade, 50g, LOT/CH354-23. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podatcima.

Sporni proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, prema objavi na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Proizvod koji se povlači s polica (Foto: HAPIH)

Maloprodaja PRO PETAR iz Osijeka stavila je opozvani proizvod u prodaju. Dobavljač je Nanosupps Kft. iz Mađarske, a proizvođač Midatlantic Netherlands B.V, Aalsmeer iz Nizozemske.

Još povučenih proizvoda

Podsjetimo, 4. ožujka također je poslana obavijest o opozivu dviju vrsta grickalica: Current Cheese Balls, 60g, Lot CCB-01 i Current Spicy Cheese Balls 60g, Lot CSC-01. Razlog je neodobreno korištenje bojila E110 u navedenim proizvodima.

Inspektorat povlači dvije vrste grickalica iz Nepalskog dućana u Zagrebu


Opozvane grickalice proizvodi nepalski proizvođač Yashoda Foods PVT. Ltd, Rupandehi, a iste su LOT broja CCB-01 i CSC-01. Proizvode na hrvatsko tržiše stavlja Katmandu Mart iz Zagreba, a uvoznik je talijanska tvrtka India Trading SrL, Pero.

U priopćenju o povlačenju spornih grickalica stoji da one nisu u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 16.prosinca 2008. o prehrambenim aditivima.

 

 

 

 


Komentari