PROSVJEDNIK PROTIV COVID POTVRDA ZAVRŠIO U ZATVORU Novinarki istrgnuo mikrofon iz ruke!

Kako javlja Policijska uprava Zagrebačka, podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu protiv prosvjednika koji je novinarki, tijekom izvještavanja sa subotnjeg provjeda protiv uvođenja covid potvda, istrgnuo mikorofn iz ruke, te se dao u bijeg.

Osumnjičenog 33-ogodišnjaka tereti se za počinjenje kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi”.

Kako piše PUZ, sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je u živo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao zaposlenici medijske kuće-novinarki te joj rukom istrgnuo mikrofon, nakon čega se počeo udaljavati te ju na taj način spriječio u obavljanju njenog posla. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Napadi na novinare

Epilog je to najbrojnijeg prosvjeda protiv uvođenja covid potvrda. Podsjetimo, prošle subote dvije kolone prosvjednika krenule su s trga Francuske Republike i trga Žrtava fašizma, te se spojile na glavnom zagrebačkom trgu. Prosvjed nije prošao mirno, a najzapamćeniji i osuđeni, od struke i javnosti, su bili upravo napadi na novinare.

Foto: Al Jazeera Screenshot/ Telegram.hr

RTL-ovog Gorana Latkovića prosvjednici su napali s leđa, a dobio je i udarac laktom u rebra. Novinarku Petru Buljan s Nove Tv prosvjednici su verbalno napali, dok su upravo Al Jazeerenoj reporterki Nikolini Zavišić, prosvjednici oteli mikrofon, tijekom javljanja uživo.


 


Komentari