Prometni stručnjak o otvaranju još jednih radova i nezaobilaznim gužvama: ‘To je čista neorganizacija, ovo je jedino rješenje’

Radovi u Zagrebu (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Grad Zagreb najavio je početak novih radova zbog kojih će gotovo do kraja srpnja biti otežan promet. Naime, radi se o Aleji grada Bologne, na dijelu od Ulice Prigornica do Ulice Velimira Škorpika. Također, Ozaljska ulica, na dijelu od Krapinske ulice do Nehajske ulice, bit će privremeno zatvorena za promet do subote 31. kolovoza 2024.

Na snagu stupa i zabrana prometovanja Ilicom, na dijelu od Selske ceste do ulice Črnomerec, a zbog radova, do 31. srpnja, Zagrebačkom cestom, na dijelu od Ulice kneza Branimira do Ulice Ljudevita Posavskog, očekuje se otežan promet.

“To je pokazatelj loše organizacije. Sada je gradska vlast došla u svojevrsni ‘cajt not’ jer je ljetna sezona najbolje vrijeme iz više razloga da se rade radovi, ali boljom organizacijom. Trebalo je izbjeći situaciju da ključne prometnice budu zatvorene istodobno.

Rad u tri smjene

Trebalo je sve to puno prije pripremiti. Jadranskom mostu će trebati 3-4 godine da se završi i mogla su se napraviti 2 mosta, a Japanci bi to napravili u 3 tjedna”, komentirao je prometni stručnjak Željko Marušić za HRT.

Dodao je da svi poslovi kada se pripremaju, treba ih napraviti tako da se smanji rizik. Smatra da je problem i sa stručnom radnom snagom, ali i organizacijom rada u tri smjene.


“Bivši je gradonačelnik znao otvarati radove koji su počinjali u petak, dakle, i preko vikenda se mora raditi u tri smjene. Građani su s pravom ljuti kada vide dionice u radu da zjape prazne. Treba raditi u tri smjene da bi radovi što prije završili i nikako da se ponovi da se ključni pravci istodobno zatvaraju”, kazao je Marušić.

Zbog ogromnih vrućina pozlilo vozaču autobusa: Jedva ga zaustavio, a onda je krenula prava drama


Komentari