Problemi u Zagrebu i izvan njega: Gužve posvuda, usporeno se vozi na obilaznici

Snijeg doveo do problema u prometu (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

“Zimska služba je u pripravnosti od 22h sinoć, a od ranog jutra je svih 240 ekipa zbog snijega na terenu. Sve tramvajske linije voze normalno, a od 147 autobusnih linija trenutno je u prekidu njih desetak. Javnost ćemo obavještavati kako se budu normalizirale”, poručili su iz Grada Zagreba povodom jutrošnje situacije sa snježnim problemima u gradu.

U Zagrebu i oko njega uslijed snježnih padalina došlo je do niza prometnih problema. U samom Zagrebu dio javnog prijevoza je u privremenom prekidu. Poteškoće su to koje se rješavaju usput.

U Facebook grupi Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županije, objavljen je niz prometnih poteškoća.

Tako članovi grupe upozoravaju na prekid prometa od Lupinjaka do Hromca, na gužve na naplatnim kućicama kod Westgatea, na probleme u prometu na relaciji Marija Bistrica-Zagreb.


Snijeg u Zagrebu

Zagreb je u petak ujutro, uz pad temperature, zabijelio snijeg. Kiša prelazi u susnježicu u unutrašnjosti Hrvatske te se stvara snježni pokrivač. No to nije sve jer će se do kraja dana olujna bura proširiti duž cijele obale pa se, ukoliko je to moguće, suzdržite od odlaska na put.

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom, ponegdje i grmljavinom – takvo nas vrijeme očekuje tijekom petka. Snijeg se očekuje ponegdje i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a nošen vjetrom i uz obalu, moguće i na nekim otocima.

Vjetar će biti umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni, u Gorskoj Hrvatskoj s olujnim udarima, pa je mjestimice vrlo vjerojatna i mećava.

Zagrepčani otkrili zašto ne žele na Sljeme: ‘Već ga dugo izbjegavam, tko voli nek izvoli’

Na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo već ujutro na sjevernom dijelu okretati na olujnu buru, pod Velebitom i orkansku, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale.

Temperatura zraka je u postupnom padu, popodne u unutrašnjosti od -4 do 2, na Jadranu od 3 na sjeveru do Celzijevih stupnjeva na krajnjem jugu.

HAK poziva na oprez

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, te na državnim i županijskim cestama.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni, HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zagreb Zapad i Zaprešić zbog sanacije posljedica prometne nesreće vozi se uz privremenu prometnu regulaciju te je zatvoren pretjecajni trak u oba smjera. Kolona u smjeru Zagreba je oko tri kilometra.

Usporeno na zagrebačkoj obilaznici

Usporeno se vozi u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat; na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Došli uživati na Sljeme pa ostali razočarani: ‘Organizacija na vrhuncu, nema što’

Zbog oštećenja mosta dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj. Zbog loših vremenskih uvjeta trajekt na liniji Prapratno-Sobra isploviti će 19.siječnja u 6,15 umjesto u 6 sati.


Komentari