Pripremite živce na ogromne gužve: Na Lučkom kolona, objavljena snimka iz zraka

Gužve u prometu (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

O poteškoćama u odvijanju prometa jutros je izvijestio HAK. Naime, kako navode, veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, osobito iz smjera unutrašnjosti prema moru, na prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

Također, povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, dodaju iz HAK-a.

Nadalje, kolona na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba je duga oko 1,5 km i proteže se u Sloveniju. Također je pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora.

Kolona na Lučkom

Velike gužve nastale su na naplatnoj postaji Lučko, a snimku gužvi iz zraka objavio je MUP. “Pojačan priljev vozila na naplatnu postaju Lučko. Podsjećamo: ne konzumirajte alkoholna pića, koristite sigurnosni pojas, ne koristite mobitel tijekom vožnje, poštujte ograničenje brzine”, poručili su iz policije.

Zbog većeg priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.


Na zagrebačkoj obilaznici pojačana je gustoća prometa iz smjera čvora Buzin u smjeru naplate Lučko (A1), a kolona je duga oko devet kilometara.

Ovih dana u Zagrebu će se suzbijati komarci: ‘Molimo građane da se ne zadržavaju na otvorenom’


Komentari