Prevarant ? Novinarka portala Zagreb.info pokušala udomiti psa od Željka Tutunovića pa dobila lavinu uvreda i prijetnji

Volonteri koji se bave spašavanjem pasa koji su napušteni ili zlostavljeni, u više su nam se navrata požalili kako su pokušavali udomiti pse iz Udruge “Bubi”, no zaradili su samo – tužbe.

Njega svi viđate. Gospodina s gitarom u ruci i s kolicima u kojima vozi preslatke štence, možete primjetiti u okolici glavnog trga. Kolica krase natpisi “UDOMI ME” I “skupljamo donacije” za veterinara ili pseću papicu. Male njuške koje vire iz tih kolica, uglavnom su umiljati štenci zbog čijih se pogleda u trenu rastapamo. Ovaj gospodin zove se Željko Tutunović i stoji iza Udruge Bubi, udruge za zaštitu životinja. Formalno, ova udruga se bavi udomljavanjem životinja i skupljanjem donacija za veterinara, cijepljenje i hranu.

No, građani tvrde da namjere ovog gospodina i nisu baš tako čiste i nevine. Naime, prema riječima naših sugrađana, Željko Tutunović najobičniji je prevarant koji nesretne životinje iskorištava za vlastitu zaradu. Također, volonteri koji se bave spašavanjem pasa koji su napušteni ili zlostavljeni, u više su nam se navrata požalili kako su pokušavali udomiti pse iz Udruge “Bubi”, no zaradili su samo – tužbe.

Kako bi provjerila je li to istina, novinarka portala Zagreb.info pokušala je udomiti pse koje Željko Tutunović vozi po gradu kako bi prikupio donacije. Pogađate, ova akcija završila je bezuspješno. Naime, Tutunović je novinarki kazao kako mora provjeriti uvjete u kojima namjerava držati pse. Iako je novinarka pristala na ovaj zahtjev te ponudila Tutunoviću da istog trena ode pogledati potencijalni smještaj za pse, gospodin Tutunović joj je uputio lavinu uvreda i prijetnji policijom, a kao čovjek od riječi, policiju je i pozvao obrazloživši da ga novinarka proganja te da želi ukrasti pse.

Kako su nam rekli policajci na mjestu događaja, oni Tutunoviću ne mogu ništa. Naime, s obzirom da psi, iako su vidno zapušteni, imaju hranu i vodu, ne mogu ih oduzeti. Zanimljivo, u trenutku našeg pokušaja udomljavanja ovih pasa, njihove zdjelice za vodu bile su prazne, a netom nakon poziva upućenog policiji, Tutunović im je natočio vodu, ustvrdivši da se izlila iz zdjelice na pločnik.

>>>ZAGREPČANI, OPREZ! Svi ga znate, a sugrađani tvrde da je prevarant (VIDEO)


Inače, Željko Tutunović nije samo “humanitarac”, nego i poznati poduzetnik i graditelj bespravnih objekata, zbog čega je i više puta osuđivan. Naime, stanove u svojim bespravno sagrađenim objektima, naplaćivao je po nekoliko puta jeftinijoj cijeni. Tako je u zgradi srušenoj 2000., stanove prodavao za 500 njemačkih maraka po četvornom metru. S obzirom na nisku cijenu, kupci su naivno nasjedali na njegovu prodaju, vjerujući da u Zagrebu doista postoje tako jeftini stanovi. Često su ih plaćali i prije nego su stanovi bili izgrađeni, a nisu imali pojma kakav investitor stoji iza njih.

Također se, svojevremeno, na meti njegovih prijetnji našao i novinar Večernjeg lista, Marinko Jurasić koji se usudio pisati o njegovim prijevarama. Željko Tutunović upao je u redakciju Večernjeg te prijetio oružjem novinaru Jurasiću.


Komentari