Preminuo poznati splitski novinar: Pozlilo mu je u omiljenom kafiću

Preminuo poznati novinar (Foto: Jakov Prkic / CROPIX)

Poznati splitski novinar Slaven Relja preminuo je u utorak poslijepodne, potvrdili su tužnu vijest njegovi najbliži. Naime, novinaru je pozlilo u njegovom omiljenom splitskom kafiću, ali unatoč brzo intervenciji hitne pomoći, nije preživio.

U bogatoj novinarskoj karijeri Slaven Relja radio je za dnevne novine ‘Slobodnu Dalmaciju’, ‘Jutarnji list’ i ‘Večernji list’ te je bio i voditelj na lokalnim televizijama, Splitskoj televiziji i TV Dalmaciji. Također, bio je poznavatelj filmske i kazališne umjetnosti.

Također, o njemu je snimljen film u produkciji Splitske televizije i režiji Ivana Perića ‘Novinarov bijeg iz pakla droge’, u kojem je otvoreno govorio u svojim porivima u zrelijim godinama. “Za dop sam svoju filmsku biblioteku prodao u bescjenje. Za tim najviše žalim”, rekao je Relja.

Slaven Relja (Foto: Jakov Prkic / CROPIX)

“Heroin sam počeo šmrkati sa 33 godine, već sam desetljeće i pol radio kao novinar, diplomirao pravni fakultet, radio na sudu i imao razvijenu mrežu socijalnih kontakata. Odgovor na pitanje zašto sam uopće probao nešto za što sam znao da je loše, jest da sam bio u agoniji intimne samoće”, objasnio je svojevremeno.

Posljednje godine života Relja je proveo je na lokalnoj televiziji, gdje je imao vlastitu emisiju u formi intervjua koja je, zahvaljujući njegovoj osobnosti, postala gledana i prepoznatljiva te su u njoj gostovali brojni poznati Splićani.



Komentari