Poznata spasiteljica pod istragom zbog optužbi za zlostavljanje životinja

Gloria Malin (Foto: Gloria Malin)

Gloria Malin je mlada 26-godišnjakinja koja vodi udrugu za spašavanje pasa iz loših uvjeta, a kako stoji na službenim stranicama, financiraju se od donacija privatnih i pravnih osoba. Međutim, nedavno su u medije procurile informacije kako Gloria zlostavlja pse te da oni kod nje žive u neadekvatnim uvjetima.

Ranije smo već pisali kako je Gloria Malin mlada djevojka koja je svoj život posvetila spašavanju životinja, a 2016. godine je , kada joj je bilo svega 18, postala “Ponos Hrvatske”. Godinu kasnije je osonovala udrugu S-PAS koja se bavi spašavanjem i udomljavanjem neželjenih životinja.

Prije nekoliko godina smo i razgovarali s Glorijom koja nam je objasnila kako udruga funkcionira te kako izgleda jedan njezin dan, a o tome možete više pročitati ovdje.

Gloria Malin (Foto: Instagram/ spas.udruga screenshot)

Optužbe pristižu sa svih strana

Međutim, nedavno su se neki mediji raspisali kako o tome da postoje upiti o legalnosti rada Udruge S-PAS, a bilo je i napisa o zlostavljanju životinja te držanju istih u neadekvatnim uvjetima.

Na Facebooku je čak osnovana i grupa Osvrt na Udrugu S-Pas by Gloria Malin, koja broji čak 5.3 tisuće članova, a u kojoj korisnici iznose različite vrste optužbi na račun udruge i Glorie.

O svemu smo poslali upit Veterinarskoj inspekciji kako bismo saznali jesu li zaprimili kakve prijave i provode li nadzor nad radom S-PAS udruge, a ubrzo smo primili potvrdan odgovor. Naime, inspekcija provodi izvid u vezi pravilnosti svojih ranijih nadzora pri kojima su bili utvrdili da nepravilnosti ne postoje.


@zagrebinfo Danas obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja, a ovo su neke od zaštićenih vrsta u Hrvatskoj 🐢 #zagrebinfo #zivotinje #zastitazivotinja #zasticenavrsta ♬ original sound – zagreb.info

Inspekcija provodi nadzor

“U tijeku je kontrolno instruktivni nadzor veterinarske inspekcije, a vezano uz postupanja po ranije provedenim inspekcijskim nadzorima nad radom predmetne udruge i odgovorne fizičke osobe”, pišu iz Veterinarske inspekcije.

Kako objašnjavaju, dobili su veći broj prijava na račun rada S-PAS udruge: “Naime, u travnju 2024. godine zaprimili smo veći broj prijava vezanih u postupanje predmetne udruge i fizičke osoba te su nadzori utvrđivanja svih okolnosti i činjenica navedenih u predmetnim prijavama u tijeku, a nadzore obavljaju veterinarski inspektori Središnjeg ureda Državnog inspektorata“, piše u priopćenju.

Zasada su izvidi još u tijeku, a kako pišu iz Inspektorata, po okončanju nadzora će nas pravovremeno izvijestiti o utvrđenom te o samim poduzetim mjerama.

O svemu smo poslali upit i samoj Udruzi S-PAS koju vodi Gloria Malin kako bi i ona mogla iznijeti svoju stranu priče. Odgovor ćemo objaviti naknadno kad ga primimo.

Sanira se opasno klizište na Pantovčaku: Iz Grada objavili koliko će još potrajati radovi


Komentari