Potresni prizori na području gdje je nestala Danka (2): Postoji mjesto koje je nemoguće istražiti

Potraga za nestalom djevojčicom (Foto: MUP RS/Facebook)

Četvrti je dan potrage za djevojčicom Dankom Ilić (2) koja je nestala u utorak u 13:45 ispred kuće u Banjskom Polju, nedaleko grada Bora u Srbiji. Sve se dogodilo u trenutku dok je majka brinula o starijem djetetu, a dvogodišnjakinji se od tada gubi svaki trag.

Tijekom intenzivne potrage koja traje više od 70 sati, policija, vojska i spasilačke službe pretražili su krug od deset kilometara oko kuće gdje je malena Danka nestala. Podsjetimo, policijske ekipe  jučer su okružile kuću obitelji Ilić, dok je ispred nje stigao i bager. Pretragom terena nisu pronađeni nikakvi tragovi, ali kopanje oko kuće traje i dalje, izvještava Telegraf.

Novost je da je policija danas detaljno pretraživala tunel, podzemne kanale i šahtove ukupne dužine oko četiri do pet kilometara, u području Banjskog polja do grada Bora. Prilikom pretrage nisu pronađeni nikakvi tragovi koji upućuju na to da je tamo bila nestala djevojčica, objavila je srpska policija.

Potraga se nastavlja

Također, policija dodaje da njezini pripadnici nastavljaju intenzivnu potragu kako bi pronašli djevojčicu i utvrditi sve činjenice i okolnosti njezinog nestanka. Od trenutka prijave nestanka, utorka, 26. ožujka, u potrazi za dvogodišnjakinjom sudjelovalo je nekoliko stotina pripadnika MUP-a.

Kako doznaje Telegraf, Miloš Ilić, otac nestale Danke Ilić (2), prošao je poligrafsko ispitivanje. Također, otac danas nije pozvan na policijsko ispitivanje u stanicu u Boru, dok je majka pozvana i to zbog pomoći oko raznih dojava koje stižu i toga što je posljednja bila s malenom Dankom.

Novi detalj u vezi sa slučajem, za Telegraf je otkrila jedna stanovnica Banjskog polja. Tvrdi da postoji mjesto koje je gotovo nemoguće istražiti i što bi moglo otežati potragu. Također, napominje da u trenutku nestanka nije vidjela nikoga sumnjivog. “Postoji kanal koji tjera vodu dosta daleko, tu je skoro nemoguće bilo što napraviti, jer voda teče dosta brzo, a ostalo je sve pretraženo”, tvrdi.


Izlazi sve više detalja oko nestanka malene Danke (2): ‘Roditelji moraju odgovoriti na ovo pitanje’


Komentari