Posljednji je dan po starom: Sutra kreće promjena koja se mnogima ne sviđa

Parkiralište, ilustracija (Foto: Pixabay)

Posljednji je dan na kojem je moguće parkirati se na veliko parkiralište Paromlin. Ono se, naime, 8. stravnja zatvara zbog izgradnje Gradske knjižnice Grada Zagreba te društveno-kulturnog centra Paromlin.

Umjesto toga, građani će se moći parkirati na parkiralištu Zagrebačkog velesajma – istok (Zona IV.2.). Na njemu su dovršeni radovi sanacije i od 05. travnja 2024. godine parking se neće naplaćivati.

Inače, cjelodnevni je parking do sad na Paromlinu iznosio 1,32 eura, a na Velesajmu 0,70 eura. Međutim, za vrijeme trajanja radova na Paromlinu, cjelodnevni parking na Velesajmu će biti besplatan.

Parkiraliste Paromlin (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Gradit će se novi parking

Da podsjetimo, parking koji se trenutno nalazi pored zgrade Paromlina je otprilike kapaciteta 450 parkirnih mjesta. Nakon realizacije projekta Paromlin, tog parkinga više neće biti već će se nova parkirna garaža izgraditi ispod samog društveno – kulturnog centra Paromlin.

@zagrebinfo Kao što je ranije najavljivano, krenulo je rušenje oronule i opasne zgrade u Paromlinskoj ulici #zagrebinfo #paromlin #rusenje #zagreb ♬ original sound – zagreb.info

Također, istočno od same zgrade Paromlina, na prostoru Gredelja izgradit će se novi parking. Kako je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, ti bi radovi mogli biti završeni do kraja godine.


Tramvaj iskočio na prometnom zagrebačkom križanju: Preusmjerene tramvajske linije


Komentari