Posebna rasprava u Saboru o moliteljima s Trga: ‘Vrijeđa ih se, viče, zlostavlja, onemogućava’

Zagreb, 060724. Trg bana Josip Jelacica Molitelji na glavnom trgu (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

I danas, kao i svake prve subote u mjesecu, na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupili su se muškarci u 8.30 i započeli molitvu. Mole se, podsjetimo, između ostalog za očuvanje čednosti te da muškarci budu duhovni autoriteti u obitelji.

Kao i dosad, molitelje su čuvali policajci, a na Trg su došli i prosvjednici. Prosvjednika ovaj put nije bilo u velikom broju.

No, zbog glasnih prosvjednika udruga “U ime obitelji” smatra da se muškarcima krše prava te će u srijedu organizirati okrugli stol u Saboru i predstaviti izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti.

‘Molitvom se ničija prava ne krše’

Domaćin u Saboru će biti Domovinski pokret, a SDP se neće odazvati na poziv.

“Njihovo kršenje prava se očituje u tome da ih se vrijeđa viče, bubnja, onemogućava, zlostavlja, interpretira ono što oni žele postići i ono što misle, na potpuno krive načine. Želimo uključiti sve one kojima se ovo ne sviđa, neka i oni kažu svoje mišljenje, ali argumentirano, a ne uvredljivo. Molitvom se ničija prava ne krše”, rekla je Željka Markić.


“Došao je trenutak da jasno i glasno kažemo da se udruga ‘U ime obitelji’ ne zalaže za zaštitu obitelji, već ima za cilj smanjenje prava žena i smanjenje svih drugih prava drugih i drugačijih u društvu”, rekla je Ivana Marković, saborska zastupnica SDP-a.

Nikad viđeno na zagrebačkom glavnom trgu: Molitelji se okupljaju, iznad njih znakovit prizor


Komentari