Porezna će podijeliti 80 tisuća eura: Evo kako doći do novca

Novac (Pixababy)

Ministarstvo financija i Porezna uprava lansirali su novu nagradnu igru “Bez računa se ne računa”. Cilj nagradne igre je borba protiv sive ekonomije. Građani putem aplikacije mPorezna mogu slati račune koje dobiju prilikom kupovine ili plaćanja usluga. Svaki račun prijavljen u aplikaciju vrijedi po jedan bod.

Ovogodišnja nagradna igra provodit će se u šest krugova do kraja godine, a ukupan nagradni fond iznosi 80 tisuća eura, rekli su  na konferenciji za medije. Nagradnu igru su predstavili potpredsjednik vlade i ministar financija Marko Primorac te ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša.

Istaknuli su da je svrha igre “podizanje svijesti i edukacija građana, posebno mladih, o obvezi izdavanja i primanja računa za kupljene robe i primljene usluge, kao i promoviranje elektroničkih usluga Porezne uprave”.

5000 eura za prvo mjesto

Dobitnici nagrade neće se izvlačiti nasumično, već će ih dobiti korisnici koji sakupe najviše bodova. “Ovo nije igra na sreću; nagrade idu onima koji se najviše trude”, rekao je ministar financija Marko Primorac.

Političke reakcije na zajam EIB-a: Nedostatak planskog pristupa i transparentne komunikacije


Ministar financija, Marko Primorac, naglasio je važnost fiskalne discipline i sudjelovanja svih građana u procesu izdavanja i primanja računa. “Snažna fiskalna disciplina je moguća samo uz aktivno sudjelovanje svih građana,” rekao je prilikom predstavljanja nagradne igre.

Mjesečne nagrade bit će 5000 eura za prvo mjesto, 3000 eura za drugo i 2000 eura za treće mjesto. Kako bi privukli što više sudionika, predstavljen je i animirani spot koji će se prikazivati na televizijskim postajama. Ministar Primorac je komentirao: “Ovo je jednostavna nabava ispod 20.000 eura. Jeftinije bi bilo samo da smo ja, Božo i djelatnici porezne ovo odrepali.” Aplikacija mPorezna dostupna je za preuzimanje na Apple Storeu i Google Playu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebna je registracija u aplikaciji.


Komentari