Ponovno ispitan dječak ubojica iz Beograda: Otkriveno što je sve rekao, prvi put je izrazio žaljenje zbog masakra koji je počinio

Odavanje počasti žrtvama zločina (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Više javno tužiteljstvo u Beogradu ispitalo je 13-godišnjaka koji je počinio masakr vatrenim oružjem u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

OGLASILA SE ODVJETNICA DJEČAKA IZ PUCNJAVE U BEOGRADU: Otkrila što ga čeka nakon masakra u školi

Trinaestogodišnjak je u krvavom pohodu ubio školskog zaštitara i devetero učenika, dok je njih petero ranjeno, kao i jedna nastavnica.

U najnovijem ispitivanju dječak je ispitan u svojstvu svjedoka, a njegovog se oca V. K. sumnjiči za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Otac je uhićen i nalazi se u pritvoru otkako je masakr počinjen 3. svibnja, a tereti ga se da je omogućio sinu pristup oružju koji je otac držao u stanu, nezaključanog i nezaštićenog pa ga je 13-godišnjak mogao i uzeti.

Srbijanska policija. Ilustracija (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

No, kako navodi odvjetnica oca, Irina Borović, dječak je rekao na novom ispitivanju da mu njegov prvi susret s oružjem nije osigurao njegov otac te je dodao i da je oružje bilo osigurano.

Tijekom saslušanja u sudnici, navela je Borović, 13-godišnjak je prvi put izrazio žaljenje zbog svojeg čina.


“Detaljno su ispitane sve okolnosti koje mogu biti važne za otkrivanje razloga zbog kojih je sve ovo učinio. Ono što mogu kazati jest da je potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, dakle bilo je apsolutno sigurno. Detalje kako je on do oružja došao ne bih mogla reći”, rekao je Borović za Novu RS.

Srpski mediji pišu da je ispitivanje dječaka trajalo više od četiri sata i da je rekao kako je njegov otac osigurao oružje i dodatnim mjerama koje nisu obavezne, poput šifre na obaraču pištolja. Naveo je i kako je dugo vremena razmišljao kako se domoći oružja, što je naposljetku i učinio.

Odavanje počasta žrtvama masakra u beogradskoj osnovnoj školi (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Učio ga pucati?

Navodno je dječak ispitan u sudnici preko videolinka jer se nalazi u psihijatrijskoj bolnici, a Zora Dobričanin, punomoćnica oštećenih, navela je za medije da proces bude u sudnici, ali da se remeti “bilo kakvim iznošenjem”.

‘NAŠA DJECA IDU U TU ŠKOLU’ Omiljeni voditelj u nevjerici na mjestu masakra: ‘Djeca izlaze iz škole uplakana’

“Jedino što možemo kazati je da danas jest ispitan svjedok maloljetni dječak“, kratko je poručila.

No, poznato je kako je dječaka je ispitivao javni tužitelj.

Osim zbog nesigurnog držanja oružja u kući u prisustvu maloljetnika, V.K. se sumnjiči i da je svojeg sina podučavao kako koristiti oružje.


Komentari