Političarka iz BiH sliku Isusa i Marije izrešetala mecima: ‘Molim za oprost’

Sanija Ameti (Foto: YouTube screenshot)

Švicarska političarka Sanija Ameti, bosanskohercegovačkog porijekla i supredsjednica liberalnog političkog pokreta Operation Libero, našla se u središtu velikog skandala. Naime na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj puca u sliku Djevice Marije s malim Isusom.

Ameti se hobistički bavi streljaštvom, a nedavno je objavila dvije fotografije na kojima se vidi slika Marije i Isusa izrešetana mecima. Fotografija je vjerojatno dio raskošnog umjetničkog kataloga aukcijske kuće Koller, koji je Ameti imala pri ruci.

Nakon što su je novinari upitali zašto je odabrala tu sliku kao metu, Ameti je brzo obrisala objavu i javno se ispričala, rekavši da nije razmišljala o sadržaju slike te da joj je iskreno žao ako je nekoga povrijedila.


‘Nisam razmišljala o tome’

“To je bilo apsolutno glupo s moje strane. Nisam razmišljala o tome. Neizmjerno mi je žao. Molim za oprost od ljudi koje sam time povrijedila”, rekla je za Blick.

Uz najveće hrvatske velikane pokopan i ‘Bandićev operativac’: Ovako je osigurao prestižno mjesto

Ameti je rođena u Bosni i Hercegovini, a u Švicarsku je stigla s obitelji kao izbjeglica 1995. godine. Izjašnjava se kao muslimanka.


Komentari