Pogledajte oluju na istoku, slavonski ljudi u očaju: ‘Sve nam je uništeno’

Vukovar. Superćelija, nevrijeme. (Foto: Miroslav Slafhauzer /CROPIX)

Snažno nevrijeme poharalo je i Slavoniju, jak vjetar i intenzivna tuča nanijeli su značajnu štetu

Fotografije i snimke iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije prikazuju  posljedice snažnog nevremena koje je pogodilo ove krajeve.

Jak vjetar i intenzivna tuča nanijeli su značajnu štetu poljoprivrednim površinama, infrastrukturi i privatnim objektima.

 

 


Fotografije i video snimke iz pogođenih područja prikazuju prizore uništenih usjeva, oštećenih automobila i razbijenih krovova. Lokalni stanovnici izvještavaju o tuči veličine oraha koja je padala intenzivno nekoliko minuta, ostavljajući za sobom pustoš. Poljoprivrednici su posebno pogođeni.

Jako nevrijeme praćeno kišom, a na županjskom području i ledotučom zahvatilo je dijelove Vukovarsko-srijemske županije, prouzročivši materijalnu štetu.

U drugim dijelovima županije bilo je obilne kiše uz snažan olujni vjetar koji je u Vinkovcima iščupao nekoliko stabala po gradskim ulicama.

“Sve nam je uništeno, automobil, voćnjak, njive. Ponovno grmi. Tko će ove štete namiriti, ja stvarno ne znam” rekla je jedna gospođa za HRT.

“Sve nam je razbijeno, prozori, automobil, vrt”, rekla je pak druga sugovornica.

 

 


Komentari