Pod okriljem noći u Zagrebu: Policija na parkiralištu rastjerala okupljeno društvo, imali su i mačete

Car meet scene (Foto: PUZ)

U kasnim večernjim satima, u petak 27. rujna, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke poduzimali su preventivne i represivne mjere tijekom okupljanja većeg broja vozila i vozača na parkiralištu Ljubljanske avenije gdje su se okupili sudionici „car meet scene“.

U obavljenom nadzoru nad ukupno 36 vozila (nad šest motocikala, jednim mopedom i 29 osobnih automobila) utvrđeni su mnogi prometni prekršaji. Naime, sedam osoba je sankcionirano zbog utvrđene manje tehničke neispravnosti vozila, a jedna osoba je sankcionirana zbog utvrđene veće tehničke neispravnosti vozila – vozilo je isključeno iz prometa.

Tri osobe su sankcionirane zbog vožnje vozila bez istaknute ili slabo vidljive registarske pločice, a jedna osoba je sankcionirana zbog nepropisnog korištenja mobilnog uređaja.

Car meet scene (Foto: PUZ)

Tri mačete

Kod jednog vozača čije je vozilo zatečeno u prometu na cesti, utvrđeno je da je tehnički neispravno, a prilikom postupanja i pregleda tog vozila uočene su tri mačete odnosno hladno oružje. Pronađeni predmeti su od vozača oduzeti i zbog istih će biti prekršajno sankcioniran.

Navedenom aktivnošću prometne policije Policijske uprave zagrebačke nadziran je, u ovom slučaju, zapadni dio grada te će se i dalje nastaviti na području cijeloga grada nadzirati mjesta okupljanja kao i sve one lokacije koje su pogodne za ovakve susrete ljubitelja vozila i vozača.

Cilj aktivnosti je preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika, uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana.


‘PLAČU I PALE SVIJEĆE, EMOTIVNO JE’ Brojni Zagrepčani došli na mjesto strašne tragedije u kojoj su ugašena dva života


Komentari