POČINJE PRAVA JESEN? Evo kakav će vikend biti u Zagrebu i očekuje li nas još kiše

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon vrućeg i sunčanog početka rujna, stiglo nam je kišovito vrijeme primjereno za ovo razdoblje godine. Temperatura zraka u petak je ponegdje pala i za 10-ak stupnjeva, a slično će biti i u ostatku vikenda.

Destabilizaciju donosi frontalni poremećaj koji se sa sjeverozapada preko Hrvatske premješta dalje na istok. Iz DHMZ-a upozoravaju da kiša ponegdje može biti prljava jer će s oblacima stići i veća količina prašine i pijeska iz Sahare.

Također, s obzirom na relativno visoku temperaturu zraka i mora, upozoravaju da su s ovom promjenom moguća i grmljavinska nevremena s tučom. Većina Hrvatske, osim gorja od oborina će odahnuti u subotu, a u nedjelju se očekuju i izraženiji pljuskovi.

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku bit će u Zagrebu za vikend te uglavnom bez oborine. Vjetar većinom slab. Ujutro mjestimice moguća magla. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna između 21 i 23 °C. Lokalni pljusak mogao bi pasti u nedjelju.

„Na Jadranu u subotu djelomice sunčano, a na južnom dijelu uz povećanu naoblaku mjestimice kiša. U nedjelju ponegdje obilniji pljuskovi, a u ponedjeljak sunčanije, iako još ponegdje s kišom. Puhat će povremeno umjereno jugo i jugozapadnjak, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu bura.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Postupan prestanak oborina očekuje se u ponedjeljak, no bit će i dalje svježije.



Komentari