Počeli radovi na omiljenoj zagrebačkoj tržnici: Trajat će mjesecima

Radovi na Trešnjevačkom trgu, ilustracija (Foto: Milivoj Keber / CROPIX)

Počeli su radovi na uređenju sjevernog dijela tržnice na Trešnjevačkom trgu, za koje je najavljeno da će trajati naredna četiri mjeseca. Riječ je o prostoru oko 1400 metara kvadratnih, a vrijednost radova iznosi 130 tisuća eura bez PDV-a.

Radovi će zahvatiti Ozaljsku do južne strane kioska s cvijećem, a trenutne ploče zamijenit će betonskima te će biti uređeni zeleni otoci i fontana. Na ulazu, koji će izgledati kako iz Grada pišu, reprezentativnije, postavit će i novi zdenac za koji je već odabran nadimak “Francek”.

“Ovo je omiljeno mjesto susreta i okupljanja stanovnika ovog dijela Zagreba te me iznimno veseli što će prostor oko tržnice biti uređen. Gradske tržnice su prepoznatljiv simbol Zagreba u koje se godinama nije ulagalo”, izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Trešnjevački plac (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Radit će se i na tržnicama Dolac, Utrine i Prečko

“Svjesni smo njihove vrijednosti za grad i naše sugrađane te smo zato pokrenuli niz investicija kojima im želimo vratiti stari sjaj kako bi bile na ponos svim Zagrepčanima i Zagrepčankama“, zaključio je gradonačelnik.

Produljuju se radovi na važnoj zagrebačkoj prometnici: ‘Molimo građane za strpljenje’


Gradske tržnice objekti su od vitalnog značaja za gradske četvrti. Ima ih dvadeset i njima upravlja Holdingova podružnica Tržnice Zagreb. Uz potpuno novu zgradu tržnice u Vrapču, trenutno se izvode ili pripremaju veći radovi investicijskog održavanja na tržnicama Dolac, Utrine i Prečko.


Komentari