Plemenita gesta Rudešana: Organizirali humanitarnu akciju kako bi djeci slabijeg imovinskog stanja mogli platiti putovanje sa školom

Rudeški Boysi na prošlogodišnjem turniru (Foto: Privatni album)

Udruga građana Rudešani ovog vikenda ponovno sprema poslasticu za sve ljubitelje nogometa, a pobrinuli su se da u druženju uživaju i ostali Zagrepčani.

Naime, u subotu počinje drugi po redu Memorijalni humanitarni malonogometni turnir “Mario Budimir”. Turnir će se održati na igralištu Osnovne škole Rudeš, a igrat će se u formatu 3 na 3.

RUDEŠKI BOYSI PONOVNO U AKCIJI: Organiziraju memorijalni nogometni turnir kako bi pomogli obnoviti trošnu kuću obitelji s petero djece

Osim u nogometu, posjetitelji će moći uživati uz tamburaše kao i ponudu hrane i pića, a prihod je humanitarnog karaktera.

Djeci će omogućiti putovanje sa školom

Ove godine će se prihod od turnira donirati za šestero djece koja su slabijeg materijalnog stanja i koja inače ne bi mogla sa svojim razredom otići na putovanje.


Memorijalni humanitarni malonogometni turnir održava se u spomen na prerano preminulog Maria Budimira koji je odrastao i živio u Rudešu do 2008., a od tada u Trnovčici gdje je bio dobri duh kvarta. Bio je igrač Rudeša, Zagreba, Hrvatskog Dragovoljca, Trnja i kadetski reprezentativac Hrvatske.

Rudeški Boysi organizirali akciju u kojoj su skupili 1900 Kinder jaja pa s mađioničarom razveselili vrtićarce na Banovini

Podsjetimo, Udruga građana Rudešani proizašla je iz želje za pomoći drugima, a u njoj su okupljeni rudeški Boysi koji su i prije organizirali humanitarne akcije kao što su ‘Rudeš za Lauru’, u kojoj su organizirali malonogometni turnir za pomoć teško bolesnoj djevojci. Kotizacijama, donacijama za hranu i piće te aukcijama prikupili su 230.931,37 kuna.

Osim toga, pomagali su i stradalima nakon potresa u Zagrebu i Petrinji, a svake godine uoči Božića prikupljaju novac i velike količine hrane za pučku kuhinju na Svetom Duhu.


Komentari