PITAMO VAS Mislav Herman ili Pavo Kostopeč: Koji liječnik zaslužuje biti na čelu zagrebačkog HDZ-a?

Foto: PIXSELL

Mislav Herman ili Pavo Kostopeč? Upravo tu su dva imena koja se bore za predsjednika zagrebačkog HDZ-a.

A što biste vi izabrali? To vas pitamo u našoj anketi na portalu Zagreb.info. Ako ulazite na portal preko računala, anketa se nalazi s desne strane. Preko mobitela anketa se nalazi nakon rubrike “crna kronika”.

Tko je Mislav Herman?

Mislav Herman aktualni je predsjednik zagrebačkog HDZ-a. Rođen je 1977. u Zagrebu, u kojem se i školovao, prvo u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, a kasnije je pohađao XVI., tzv. jezičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici.

Odmah nakon gimnazije upisao je Medicinski fakultet, a 2008. postao je specijalist ginekologije i opstetricije. Dolazi iz ugledne zagrebačke liječničke obitelji i medicina mu je ‘u krvi’. Posljednjih 18 godina radi u Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Zagreb.

Herman je još u studentskim danima bio aktivan u Mladeži HDZ-a, a kasnije je bio angažiran od najnižih stranačkih gradskih struktura. Posljednje je bio šef gradskog ogranka Gornji grad-Medveščak, a sada je i šef zagrebačkog HDZ-a.

U njegovom timu su Nikolina Brnjac, Frane Barbarić, Mario Župan te Josip Aladrović.


Tko je Pavo Kostopeč?

Pavo Kostopeč rođen je u Dubrovniku, točnije on je iz Konavla. Završio je Medicinski fakultet u Zagrebu. U Dubrovnik se vratio po završetku studija početkom 2002. godine, radio je u dubrovačkoj bolnici preko tri godine, od čega je većinu vremena volontirao na odjelu za kirurgiju.

Vrlo brzo je dobio ponudu KB Merkur. Životni put ga je nakon studiranja odveo u Zagreb. Radi kao abdominalni kirurg u KB-u Merkur.

U njegovom timu su Helena Melovnik Zrinjski, Josip Komšo, Davor Laura i Ninoslav Vranješ.

Izbori za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke, organizacija HDZ-a gradskih četvrti i zagrebačke Gradske organizacije održat će se 17. listopada (prvi krug), a ako bude potrebno, drugi krug bit će 24. listopada.


Komentari