Pijani vozač se zabio u auto pun djece: Jednoj djevojčici se liječnici još uvijek bore za život

Prometna nesreća u Splitu (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

U ponedjeljak navečer je u Splitu došlo do teške prometne nesreće. Naime, pijani je vozač prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojemu su bili žena i četvero djece. Jedno od djece je zadobilo teške ozljede i liječnici joj se još uvijek bore za život.

Josip Krnić, šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), je rekao da su iz te prometne nesreće na liječenje primili ukupno šest ljudi, odnosno dvije odrasle osobe i četvero djece.

Dvoje djece u dobi od 11 godina su zadobili lakše tjelesne ozljede i pušteni su na kućnu njegu. Djevojčica koja ima nagnječenje prsnog koša je hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju.

Prometna nesreća u Splitu (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Djevojčici se bore za život, uhićeni vozač je recidivist

Krnić je kazao da je djevojčica koja ima teške tjelesne ozljede još uvijek u životnoj opasnosti.

“Djevojčica​ (11) ima ozljede više organskih sustava, a vodeća je ozljeda glave. Smještena je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti i u životnoj je opasnosti. Vozačica (​43) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku​, dok je vozač (​47) otpušten nakon medicinske obrade”, rekao je Krnić.

Prometna nesreća u Splitu (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 21.15 sati na kolniku Solinske ulice, a nakon obavljenog očevida, policija je uhitila vozača. Naime, utvrđeno je da je 47-godišnji muškarac vozio pod utjecajem alkohola te je u jednom trenutku prešao u suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu drugog automobila u kojem su se nalazili vozačica i četvoro djece. U sudaru su vozačica i jedno dijete zadobili teške tjelesne ozlijede i zadržani su u bolnici. Vozač, kojemu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,85 g/kg, je također zadobio teške tjelesne ozlijede, ali je nakon obrade pušten.


Vozač je smješten u policiji, a jutros nakon što se otrijeznio, je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje koje još uvijek traje zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, te je do sada prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolasku kroz crveno svjetlo i brzine.

Zbrajaju se posljedice nezapamćene oluje u Slavoniji: ‘Sve nam je uništeno, kako ćemo živjeti’


Komentari