Pala rampa na trajektu Supetar, oglasila se Jadrolinija: ‘Došlo je do problema’

Trajekt Supetar. (Foto: Jure Miskovic / CROPIX)

Na službenim stranicama Jadrolinije objavljena je vijest kako je trajektna linija 334 Brestova-Porozina u prekidu od 15:45 sati zbog tehničkih problema, a kako je otkriveno za Dnevnik Nove TV, došlo je do još jednog pada trajektne rampe, ovaj put na trajektu Supetar.

“Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko rukovanja hidrauličkim sustavom broda.

Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova”, poručili su iz Jadrolinije.

Za nesreću u Malom Lošinju okrivljen predsjednik Uprave

Podsjetimo, u kolovozu ove godine došlo je do tragičnog stradavanja tri Jadrolinijina mornara nakon što je na njih u Malom Lošinju pala rampa trajekta Lastovo.

David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije, označen je kao odgovorna osoba za pomorsku nesreću trajekta prema nacrtu završnog izvješća o provedenoj upravnoj istrazi koju je provela Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Za njega se traži kazna od 33.180 eura, koliko je predviđena maksimalna novčana kazna za prekršaj za koji ga se tereti prema Pomorskom zakoniku.


Meteorolozi zabrinuti zbog opasne vremenske pojave koja večeras stiže do Europe: ‘Moguće su štete’


Komentari