OVO NEMOJTE NIKADA RADITI: Preskakanje obroka može biti kobno, evo i zašto!

jabuka

Iako neki tvrde da imaju takav imunitet ili da jednostavno osjećaju glad, treba znati da su redoviti obroci tajna zdravlja, ali i vitke linije. 

Znanstveno je dokazano kako preskakanjem obroka svoje tijelo gurate u takozvani “mod preživljavanja”, koji ima razne simptome. Umjesto da preskačete cijeli obrok, ako zaista niste gladni, radije uzmite neke zdrave grickalice nego da preskočite kompletan obrok.

Promjena raspoloženja

Osim što imate pad koncentracije, preskočen obrok i izgladnjivanje izazvat će i promjenu raspoloženja. Kod mnogih je ljudi zabilježen osjećaj nervoze i uznemirenosti i smanjena sposobnost razmišljanja kada preskoče obrok.

Prejedanje

Ukoliko preskočite obrok, lako se može dogoditi da se u neko kasnije doba dana zapravo prejedete. Pojest ćete više ne iz razloga što ste proždrljivi, već zato što vaše tijelo traži da obnovite zalihe.


Loše se osjećate, ali loše i izgledate

Ako imate suhu kožu i beživotnu kosu, morate znati da su to znakovi nezdravih prehrambenih navika.

Osjećaj nadutosti

Neredovita prehrana može za posljedicu imati kroničnu konstipaciju, a napravtiv, kada jedete redovito, tako i vaša probava radi redovito i ostaci hrane se guraju kroz crijeva, piše Večernji.hr. 

 


Komentari