Ove kuće su sve popularnije kod Hrvata: Kuća s terasom za 34 tisuće eura već prodana

Montažna kuća (Foto: HRT)

Rastuće cijene nekretnina u Hrvatskoj potiču sve veću popularnost modularnih i montažnih kuća koje privlače kupce brzinom izgradnje i pristupačnošću. Najnoviji trendovi i ponude u ovom segmentu gradnje predstavljeni su na sajmu Modular Homes Expo u zagrebačkoj Areni, gdje je izloženo gotovo 80 izlagača iz osam država jugoistočne Europe.

Jedan od najzanimljivijih izložaka je kuća površine 90 četvornih metara, kompletno namještena, koju je moguće isporučiti i montirati u roku od samo dva dana, po cijeni od 120 tisuća eura. Ova ponuda dolazi od klastera tvrtki s Kosova, a Kreshnik Shehu, predstavnik klastera, naglašava sinergiju koja omogućava kombinaciju dobre cijene i kvalitete.

Interes za ovakve inovativne rješenja nije ograničen samo na lokalno tržište. Kupci iz Colorada i Portorika također su pristigli na sajam, privučeni jedinstvenim ponudama kao što je parna kupelj dizajnirana za planinske uvjete bez struje, koju je moguće nabaviti za 30 tisuća eura.

@zagrebinfo Zagrepčanin je izgradio najljepšu kuću u gradu 🤩 Kako se vama čini? #zagrebinfo #kuća #zagreb #centar ♬ original sound – zagreb.info

Brza montaža

Sajam je također bio prilika za demonstraciju brzine i učinkovitosti montažne gradnje. Karlo Vučić iz zagrebačke tvrtke Profi line istaknuo je mogućnost brze isporuke i montaže: “Ako uplatite u ponedjeljak, već idući vikend možemo zajedno piti kavu na terasi vaše nove kućice.”

Inovativni pristupi uključuju i repliku Eiffelovog tornja napravljenu od lakih čeličnih nosača, što ilustrira kako moderna tehnologija može dramatično ubrzati proces gradnje. Tomislav Baranček iz tvrtke Baranček iz Lipovljana pojasnio je prednosti: “S ovakvim sustavom gradnje postižemo oko pet puta veću brzinu izgradnje u odnosu na tradicionalne metode, uz znatno niže troškove.”


Tri sata vožnje od Zagreba nalazi se najjeftinija kuća u Hrvatskoj, njena cijena prava je sitnica

Katarina Antešić, direktorica sajma, istaknula je kako je organizacija ove godine podignuta na višu razinu, s posebnim naglaskom na timski rad izlagača koji su sposobni sastaviti stambenu zgradu u svega tri dana.

Sajam Modular Homes Expo otvoren je za posjetitelje tijekom cijelog vikenda, pružajući uvid u budućnost gradnje koja je sve bliže realizaciji modularnih rješenja kao standarda u industriji nekretnina.


Komentari