OTVORENJE MINI MLJEKARE U SESVETAMA: Svježi proizvodi od hrvatskog mlijeka vrhunske kvalitete

Otvorenje mini mljekare “Mliječno s Potpisom d.o.o.” na Dugoselskoj ulici br. 6 (odmah pored crkve).

Od dana 5. studenog od 8:00 do 16:00 sati bit će otvorena vrata mljekare, a oko 12 sati slijedi mala predstava plesnog kluba Lana. Uz to će biti ponuđeni besplatni uzorci proizvoda mljekare.

Nakon čitanja detaljnijeg opisa mljekare, građani će moći izraziti svoja mišljenja o proizvodima koje bi voljeli vidjeti u ponudi.

Mini mljekara Mliječno s potpisom koja uskoro otvara svoja vrata kupcima ima izložbeno – edukativnu galeriju za promatranje proizvodnje – prerade mlijeka u mliječne proizvode te ih izravno, potpuno svježe, nakon proizvodnje prodaje u okviru vlastite prodavaonice. Za preradu se isključivo koristi mlijeko proizvedeno u Hrvatskoj – mlijeko vrhunske kvalitete obližnjeg proizvođača (Farma PA-VIPA d.o.o., Kašinska 64, Sesvete) što je od iznimne važnosti za kvalitetu i nutritivnu vrijednost proizvoda.

Mliječni proizvodi proizvode se prema tehnologiji razvijenoj od strane vrhunskih stručnjaka, doktora znanosti iz područja sirarstva i nutricionizma, stoga su svi proizvodi potpisani imenima stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom i znanjem.

mini-mljekara2


Kupci mogu kupiti netom proizvodene mliječne proizvode

Asortiman proizvoda mini mljekare „Mliječno s potpisom d.o.o.“ obuhvaćat će: svježi sir i vrhnje, kuhani sir „Zdravka“, sir škripavac, polutvrdi sir „Zábreg“, skuta (albuminski sir), sirutka, tekući jogurt i tekući voćni jogurt raznih okusa. U budućnosti se planira povećati asortiman primjerice na proizvodnju različitih sireva sa začinima, zatim tvrdog sira, mozzarelu, cheedar, voćnu skutu…

Mljekara prerađuje u jednoj šarži 300 L mlijeka, jer se misija mljekare temelji na malim proizvodnim šaržama, čija će se kvaliteta osim na vrhunskoj sirovini i višegodišnjem znanstvenom i stručnom znanju u preradi mlijeka temeljiti i na potpunoj svježini proizvoda. Naime, kupci će imati priliku kupiti netom proizvedene mliječne proizvode kod kojih je vremenski razmak između proizvodnje i prodaje izuzetno kratak (isti ili sljedeći dan), pa su time ujedno takvi proizvodi veće nutritivne vrijednosti te punijeg okusa i arome. Primjerice, aromatske tvari vrhnja i svježeg sira, ovisno o uvjetima, nestaju tijekom dužeg čuvanja proizvoda. Dakle, stajanjem svježi sir i vrhnje gube punoću okusa i aromu.

mini-mljekara3

Izložbeno-edukativni karakter

S obzirom da je prostorija za preradu mlijeka odvojena staklenom stijenom od prodavaonice, mini mljekara Mliječno s potpisom dobiva i izložbeno – edukativni karakter jer će kupcima biti omogućeno da svakodnevno promatraju proizvodnju proizvoda kojeg kupuju. Tijekom kupnje i promatranja kupci će moći doznati više o proizvodima koje kupuju (njihovoj nutritivnoj vrijednosti, načinu pripreme u kulinarstvu, načinu proizvodnje, što određuje njihovu kvalitetu itd.).

Osim edukacije kupaca, mini mljekara Mliječno s potpisom biti će i poligon za edukaciju prerađivača mlijeka, profesionalaca koji se bave i žele svoje znanje iz tehnologije proizvodnje sira povećati ili će se tek baviti preradom mlijeka, ali i hobista koji žele svoju znatiželju nahraniti učeći o tome kako iz mlijeka primjerice može nastati njegovo veličanstvo sir.

Ovaj projekt će tako tržištu ponuditi mali poligon gdje će, osim profesionalaca i hobisti, i kuhari moći naučiti tajne proizvodnje mnogih vrsta sireva, a čega trenutno na tržištu nema. Hobi proizvodnja sireva u kućanstvu je u svijetu vrlo popularna, osobito u SAD-u i mi želimo da djelić našeg znanja o tome kako nastaje sir, vrhnje, jogurt ili mliječni desert uđe u mnoge domove kao dio kulture svih koji žele znati nešto više.


Komentari