OTKRIVEN IDENTITET NAPADAČA IZ MÜNCHENA: Policija pronašla njegovo tijelo, evo o kome je riječ

Screenshot, Youtube

Njemačka policija otkrila je identitet napadača koji je jučer usmrtio 10 osoba, a ranio njih preko 20-ak. Riječ je o 18-ogodišnjem Irancu iz Münchena.

U krvavom napadu koji se jučer dogodio u neposrednoj blizini trgovačkog centra u Münchenu, a zatim i u metrou, navodno je sudjelovao samo jedan napadač. 18-godišnji Iranac. Mladi napadač imao je dvojno državljanstvo – njemačko i iransko, a kriminalan dosje nije imao.

Iako je njemačka policija na početku tvrdila da je riječ o tri ili više napadača, sad se smatra da je djelovao sam. Policija je u međuvremenu pronašla tijelo napadača za kojeg se smatra da je počinio samoubojstvo. Njegovo tijelo pronađeno je samo nekoliko kilometara od trgovačkog centra.

Samo nekoliko minuta nakon prve pucnjave ispred McDonalds restorana kod trgovačkog centra Olympia, navodno je došlo i do pucanja u obližnjem metrou.

Šokantni video napadača i njegovog pucanja na ljude koji su se našli u blizini restorana među prvima je objavio Sky News.

Pucnjava u trgovačkom centru koji se nalazi tek nekoliko kilometara od samog centra grada dovela je do niza evakuacija javnih mjesta, obustave javnog prijevoza i izazvala paniku diljem grada, piše Net.hr. Neki od svjedoka navodno su čuli napadača kako tijekom pucanja viče “Allahu Akbar”, iako još nitko nije potvrdio da je riječ o terorističkom napadu. Pristaše Islamske države na društvenim su mrežama slavile  vijesti o pucnjavi.

“Hvala Bogu, neka Bog donese napredak našim ljudima iz Islamske države”, navodi se u jednoj poruci na arapskom jeziku na profilu naklonjenom radikalnom IS-u, prenosi Index.hr.

Međutim, Islamska Država još uvijek nije preuzela odgovornost. Oko dva sata ujutro vlasti u Münchenu objavile su  je uzbuna prošla, a svi građani mogu slobodno izaći iz svojih domova. Uspostavljen je i javni prijevoz.


Komentari