Otkrivamo gdje je pivo skuplje nego u Dubrovniku! Ovaj račun mnoge je ostavio u čudu

Ilustracija

Svake sezone iznova se društvenim mrežama šire fotografije računa iz ugostiteljskih objekata koje osupnuti gosti dijele.

I tako opet iznova kreću i rasprave što je skupo, a što nije. Pretjeruju li ugostitelji ili su cijene razumne? Pohlepni vlasnici, kažu jedni, drugi će pak reći škrti, zajedljivi gosti, “imate izbora otići i negdje drugdje”.

Kako god bilo, do naše redakcije pristigao je upravo takav jedan račun, koji svjedoči tomu da “postoji i mjesto gdje pivo košta i više nego na Stradunu”, kaže naš upućeni čitatelj.

Naime, on nam je dostavio račun s jadrolinijinog trajekta Tin Ujević koji obično plovi iz Splita za Brač i Hvar. Kako bi se malo osvježio i dodatno uživao u vožnji gospodin je naručio kavu i domaće pivo 0,5. Sve zajedno platio je 46 kuna, pritom je cijena pive iznosila čak 34 kune. Vrijedi li više pogled s Tina Ujevića na more ili sa Straduna na prekrasnu arhitekturu Dubrovnika teško je procijeniti, a i nije važno – naš čitatelj je ostao iznenađen.

Važno je da su cijene na Jadranu za naše domaće goste često previsoke. Ipak, nemoguće je ovdje donositi definitivne sudove budući da je rasprava mnogo kompleksnija uzme li se u obzir niz ekonomskih i kulturoloških faktora.


Naš čitatelj povjerio nam informaciju kako je kafić na Tinu Ujeviću prošle godine poslovao s gubitkom od 30 tisuća kuna. Znači li to da “pohlepni ugostitelji” ipak nisu toliko pohlepni ili je ovaj primjer loše poslovne logike, ostat će pitanje.

(FOTO) Ovo čarobno mjesto nalazi se u Hrvatskoj, i to nedaleko od Zagreba: Znamo i kako možete doći do tamo


Komentari