Otac nestale djevojčice Danke (2) shrvan od tuge: Dao obećanje koje slama srce

Svi traže malenu Danku (Foto: Telegraf)

Nestanak malene Danke Ilić (2) iz Srbije na noge je podigao cijelu regiju. U potragu za djevojčicom uključene su sve službe u Srbiji, pa čak i rudari. Malena je nestala u u utorak u 13:45 sati u Banjskom polju, nedaleko od Bora u Srbiji, a u trenutku nestanka bila odjevena u ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

O njezinom nestanku oglasio se i Nenad Periš, čiji je sin Matej nestao u noći na 31. prosinca 2022. godine u Beogradu.

“Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži… Dankinim roditeljima želim poručiti da ‘vjera nikada ne posustaje’. Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, obitelji iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo sretan kraj”, kazao je.

“Sto riječi bih uputio obitelji nestale Danke jer mogu zamisliti kolika im je bol u ovim trenucima u duši”, rekao je u razgovoru za srpski Telegraf.

Cijela Srbija na nogama, nestala djevojčica (2): Majka se okrenula i više je nije bilo


‘Zlato tatino…’

Majka malene djevojčice je ispričala kako je Danka nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. “Okrenula sam se da dam vodu drugom djetetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo”, rekla je majka.

Otac male Danke oglasio se na društvenoj mreži i poslao potresnu poruku. “Zlato tatino, naći će te tata. Svijete moj mali”, napisao je na Facebooku.

Vijest o njezinom nestanku proširila se društvenim mrežama, a u potrazi sudjeluju vojska, policija, psi tragači, građani Bora i okolice. Srbija je prvi put aktivirala sustav Amber alert pod nazivom “Pronađi me”, koji je poslao informacije o nestaloj curici putem SMS-a svim građanima Srbije.


Komentari