Opet napadnuti strani dostavljači: Zaskočili ih usred posla i uzeli im sve što imaju

Dostavljač Wolta, ilustracija (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

Dva napada na strane radnike, dostavljače hrane, dogodili su se u subotu navečer na području Črnomerca i Trnja, izvijestila je danas zagrebačka policija. Prvi napad dogodio se oko 22:20 sati u Ulici Mladice na Črnomercu.

Grupa nepoznatih napadača fizički je napala i izvršila razbojništvo nad 28-godišnjim stranim državljaninom koji privremeno boravi u Hrvatskoj, a radi kao dostavljač hrane. Napadači su mu oteli dostavnu torbu i nakon što su iz nje izvadili hranu pobjegli s mjesta događaja.

Drugi napad zabilježen je oko 23:10 sati u Zlarinskoj ulici na Trnju. Dva nepoznata napadača pristupila su 25-godišnjem dostavljaču, također stranom državljaninu i otuđila mu novac. Krađi je prethodio fizički napad, pri čemu je dostavljač pao na tlo, nakon udarca tupim predmetom u čelo. Dostavljač je zadobio lakše ozljede, a materijalna šteta procijenjena je na više desetaka eura.

Nije prvi put

Ovakvi napadi na strane radnike koji obavljaju svoj posao izazivaju zabrinutost, a ovo nije prvi put da su napadnuti. Podsjetimo, sredinom veljače ove godine na Peščenici je napadnut 26-godišnji Indijac, također dostavljač hrane. Dvojica napadača indijskom su državljaninu otuđila bicikl u vlasništvu poslodavca. Visina štete iznosila je nekoliko tisuća eura.

Također, u siječnju ove godine obratio nam se Zagrepčanin T.K. s molbom da mu pomognemo pronaći napadače na njegovu suprugu A.R. filipinskog podrijetla. Nedugo nakon toga dobili smo informacije o napadu na još jednog stranog državljanina, Filipinca, kod Arena Centra u Zagrebu.


Zagrebačka policija ističe trend povećanja broja napada na strane radnike, pogotovo one koji obavljaju poslove dostave. Radi se o fizičkim napadima, verbalnim vrijeđanjima i nasilnom oduzimanju novca.

U Zagrebu napadnut strani radnik: Odgurnili su ga i ukrali mu bicikl vrijedan na tisuće eura


Komentari