Olujno nevrijeme s tučom pogodilo istok Hrvatske: ‘Potop i led, ostali smo bez struje’

Nevrijeme (Foto: Facebook/Neverin/Weather Radar)

U Zagrebu je danas umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom, moguće izraženim.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uz pljuskove prolazno moguće i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 22 °C.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upalio je narančasti meteoalarm za istočnu Hrvatsku zbog grmljavinskog nevremena s tučom i prolazno jakim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine je veća od 60 posto.

Tuča u Županji (Screenshot: Facebook/Neverin/ivana Kosić)

Tuča u Županji

Kako se može vidjeti na satelitskim snimkama, velika oluja zakuhava se iz sata u sat. Prema snimkama koje su objavljene na Facebook stranici Neverin, olujno nevrijeme već je zahvatilo istočnu Hrvatsku, a u Županji je već oko 16 satu pala i tuča.

“Jači grmljavinski oblak trenutno putuje prema Slavoniji. Kako je kod vas?”, upitali su u objavi na spomenutoj stranici, a brojni komentatori podijelili su fotografije i snimke nevremena u njihovom kraju.

“Ovo je strašno”, “Gunja potop i led”, “Jači vjetar, kiša, grmljavina, ostali bez struje”, “Bartolovci kod Slavonskog Broda, bilo je leda s užasno jakom kišom i vjetrom”, neki su od komentara.


Iz DHMZ-a su upozorili kako su kroz čitav dan mogući mjestimični pljuskovi, a lokalno i jače izraženi i obilni, ponajviše na istoku Hrvatske.

Nije siguran ni Zagreb, na jugu bjesni olujno nevrijeme i tuča: ‘Širi se prema sjeveru i istoku’


Komentari