OGLASILA SE ODVJETNICA DJEČAKA IZ PUCNJAVE U BEOGRADU: Otkrila što ga čeka nakon masakra u školi

Foto: Guliver image: AP Photo/Darko Vojinovic

Više javno tužiteljstvo u Beogradu ranije je pripoćilo da dječak osumnjičen da je hicima iz pištolja usmrtio devet osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ne podliježe kaznenoj odgovornosti.

Tu je informaciju potvrdila i Irina Borović, odvjetnica osumnjičenog dječaka. Otkrila je i što slijedi u nastavku istrage nezapamaćenog zločina.

”Sada bi trebalo napraviti toksikološke analize na VMA, nakon čega će s njim razgovarati predstavnik Centra za socijalnu skrb. Nakon toga s njim će razgovarati i psiholog i psihijatar i o tome će ovisiti daljnji koraci“, rekla je Borović za Nova.rs. Otac dječaka, koji je osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, bit će ispitan u petak kada će se ujedno odlučiti i hoće li mu se odrediti istražni zatvor ili će biti pušten na slobodu.

Podsjetimo, 13-godišnji dječak krenuo je u srijedu oko 8 sati u krvavi pohod naoružan očevim oružjem i Molotovljevim koktelima koje je sam napravio. U školi je ubio osmero učenika i zaštitara, a teško je ranio još šestero kolega i učiteljicu.

Policija je kod njega pronašla popis imena djece koju je planirao likvidirati, kao i jezivu skicu školskih učionica s detaljnim planom svog napada.

Zbog neopisive tragedije u Srbiji je proglašena trodnevna žalost.



Komentari