Odlične vijesti za sve roditelje u Samoboru: Konačno je otvoren novi dio vrtića

Dječji vrtić 'Izvor' (Foto: Grad Samobor)

U Samoboru je svečano otvoren novoizgrađeni dio vrtića ‘Izvor’ u Ulici Gustava Krkleca koji pruža prostor i usluge za djecu vrtićke i jasličke dobi. Uz puno veselja i pjesme, simboličnim rezanjem vrpce, novi dio vrtića otvorile su gradonačelnica Petra Škrobot  i ravnateljica Martina Trošelj.

U novi dio vrtića krenulo je 117 mališana, u ukupno šest dodatnih grupa, od kojih su četiri vrtićke te dvije jasličke. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića ‘Izvor’ vrijedna je oko tri milijuna eura. Vrtić se prostire na 1500 metara kvadratnih. 

“Ulaganje u proširenje vrtićkih objekata od početka dolaska na vlast u fokusu je našeg djelovanja, jer stvaranje kvalitetnijih uvjeta za rast i razvoj naših mališana su nam na prvom mjestu. Ovo je povijesni trenutak, jer s razmakom od nekoliko mjeseci, otvorili smo drugi vrtićki objekt na području našeg grada, a uskoro bi trebala početi  izgradnja još jednog vrtića, onog u naselju Perivoj”, istaknula je gradonačelnica Škrobot.

Dječji vrtić ‘Izvor’ (Foto: Grad Samobor)

Različiti programi

“Drago nam je da je Grad prepoznao naše potrebe za dodatnim smještajem djece i podržao u željama da proširimo svoje kapacitete. Vjerujem da ćemo to našim radom opravdati. Uz redovni desetosatni program provodimo i verificirani Montessori program, folklorne radionice, a uskoro ćemo krenuti i s  provođenjem programa za nadarenu djecu. Trudit ćemo se i dalje da djeci bude ugodno u našem vrtiću”, poručila je ravnateljica Trošelj.

Također, svečanom otvorenju vrtića prisustvovali su predstavnica Zagrebačke županije Andreja Martinčević, zamjenik gradonačelnice Petar Burić, gradski vijećnici, pročelnici, predstavnici, samoborskih osnovnih škola i vrtića, ustanova, zajednica, članovi Upravnog vijeća i zaposlenici vrtića, roditelji te djeca.

Inače, dogradnja vrtića izvedena je tako da svaka jedinica ima natkrivenu terasu s vanjskim prostorom dnevnog boravka i izlaz na dvorište. Izgrađena je i polivalentna dvorana koja će služiti za razne aktivnosti, senzorna soba za djecu s teškoćama u razvoju, kabineti za stručno osoblje opremljeni namještajem i računalima, toaleti i drugi funkcionalni prostori.


Dječji vrtić ‘Izvor’ (Foto: Grad Samobor)

Novi prostor je opremljen najmodernijom didaktičkom opremom, sportskim rekvizitima, vanjskim igralima i funkcionalnim namještajem ukupne vrijednosti 240 000 eura. Ispred vrtića je uređena prometnica te je izgrađeno novo parkiralište.

Samobor će dobiti novu školu: Potpisani Ugovori o rekonstrukciji i dogradnji


Komentari