OČEKUJE NAS OBILJE SUNCA I JUŽINA: Već krajem tjedna slijedi promjena vremena!

Robert Anic/PIXSELL

Kraj ožujka obilježilo će pravo proljetno vrijeme uz prvo zamjetnije zatopljenje ove godine.

U nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, južina i daljnje zatopljenje, piše crometeo.hr. Manja promjena vremena moguća je tek u subotu i nedjelju kad bi moglo doći do umjerenog osvježenja, ponegdje s kišom.

 

UNUTRAŠNJOST:

U srijedu djelomično sunčano i još malo toplije. Samo je ponegdje moguć kratkotrajan pljusak, većinom u Gorskom kotaru. Bit će vjetrovito, osobito u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, a najviša dnevna između 16 i 21°C.

U četvrtak suho, djelomično sunčano i još malo toplije. Bit će vjetrovito, osobito u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a najviša dnevna između 18 i 24°C.


I u petak suho i pretežno sunčano uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 Celzijevih stupnjeva, ponegdje možda i malo viša. U subotu bi nas mogla zahvatiti oslabljena hladna fronta. Još nije potpuno sigurno koliko će ona utjecati na vrijeme i koliko će jaka biti ta promjena. U svakom slučaju dan će biti oblačniji i svježiji jer će zapuhati povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Mjestimice može biti kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 13, a dnevna većinom od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

 


Komentari