Objavljena nova rang lista nagradne igre Porezne: Prvog pobjednika diskvalificirali

Račun ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Porezna uprava ove godine je pokrenula nagradnu igruBez računa se ne računa” u kojoj su građani pomogli u sakupljanju računa kako bi lakše utvrdili moguće nepravilnosti. Riječ nije bila o igri na izvlačenje, već su nagrade dodijeljene prema broju prikupljenih računa.

“Ovo nije igra na sreću; nagrade idu onima koji se najviše trude”, istaknuo je ministar financija Marko Primorac. Pobjednik nagradne igre bio je Zagrepčanin Andrej Steven Horvat, međutim tu titulu su mu oduzeli jer su ustvrdili da nije igrao prema pravilima igre.

Porezna je u ponedjeljak objavila da su proveli dodatne kontrole pravilnosti sakupljanja bodova za dobitnike 1. kola nagradnog natjecanja te da je, “u skladu s provedenom kontrolom i člankom 11. stavkom 3. Pravila nagradnog natjecanja, Povjerenstvo uskratilo nagradu natjecatelju za kojeg se naknadno uspostavilo da je sakupljao bodove protivno pravilima”.

Dodali su mogućnost isključivanja natjecatelja

Horvat je skupio 2858 računa u 24 dana, odnosno 119 računa po danu. Prema nekim navodima Horvatova firma se bavi analizom podataka te je imao uvid u račune druge nagradne igre koje je jednostavno prosljeđivao za ovu. Nakon završetka prvog kola natjecanja na službenoj stranici nagradne igre 31. 7. dodan je pasus po kojem se može isključiti osobu iz natjecanja.

“Priređivač ima pravo isključiti sudionika iz nagradnog natjecanja, uskratiti ili povući nagradu ukoliko je sudjelovao u prikupljanju bodova putem automatiziranih postupaka ili drugih manipulacija prilikom dohvata i/ili prijave računa ili podataka s računa, korištenjem programa, aplikacija koji isključuju ili zamjenjuju interakciju igrača i slično”.


Nova rang lista mjesta izgleda ovako:

Račun ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

‘Razmotrit ćemo mogućnost pokretanja postupaka’

  • 1. Zvonko Moslavac iz Virovitice s osvojenih 1443 boda osvaja nagradu od 5000 EUR
  • 2. Alen Imširović iz Osijeka s osvojenih 1378 bodova osvaja nagradu od 3000 EURKarmen
  • 3. Šušnjar iz Splita s osvojena 1353 boda osvaja nagradu od 2000 EUR.

“Zahvaljujemo svim građanima i medijima koji su nam dostavili saznanja i dokaze o postupanjima pojedinaca protivno pravilima nagradnog natjecanja. Ovim putem pozivamo građane da i dalje dostavljaju Poreznoj upravi sve sumnje u regularnost prikupljanja bodova. U suradnji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske razmotrit ćemo mogućnost pokretanja postupaka protiv sudionika koji su različitim manipulacijama pokušali ostvariti nagradu”, naveli su iz Porezne uprave.

Mjesecima čekaju mirovinu: Krše im se prava, a izgubili su i važan povrat troškova

U drugom kolu natjecanja nagrade su osvojili

  • 1. Vesna Tomulić iz Rijeke s osvojenih 2559 bodova osvaja nagradu u iznosu 5.000,00 EUR.
  • 2. Anđelka Bižić iz Osijeka s osvojenih 2413 bodova osvaja nagradu u iznosu 3.000,00 EUR.
  • 3. Marijan Košćak iz Varaždina s osvojenih 2300 bodova osvaja nagradu u iznosu 2.000,00 EUR.


Komentari