Objavljen uzrok požara u poznatom zagrebačkom restoranu: ‘U potpunosti je izgorio’

Izgorio je poznati zagrebački restoran (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Noćas je u Zagrebu izbio veliki požar koji je gotovo u potpunosti uništio popularni restoran Apetit u Jurjevskoj ulici. Požar je izbio oko 4 sata ujutro, a vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje vatre na okolne objekte, uključujući sportske terene s balonom, ali restoran je pretrpio veliku štetu.

U požaru je izgorio restoran površine 250 metara četvornih, a nitko nije ozlijeđen, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Dojavu o požaru ugostiteljskog objekta u Jurjevskoj ulici Vatrogasni operativni centar (VOC) Grada Zagreba zaprimio je rano jutros u 3:59 sati.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je kako je nakon “obavljenog očevida utvrđeno da je požar najvjerojatnije izbio uslijed tehničkog kvara na unutarnjoj jedinici klima uređaja”.

Požar u Zagrebu, ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Velik požar

Podsjetimo, požar je lokaliziran u 4:31 sati, poručili su iz HVZ-a. Mediji neslužbeno navode kako su požar u restoranu uočili građani dok je vatra već bila u razbuktaloj fazi.

“Požarom je bio zahvaćen ugostiteljski objekat „Apetit“ površine 250 m četvornih, koji je u potpunosti izgorio. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca s osam vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Zagreba”, navedeno je u priopćenju.

Izgorio restoran Apetit u Zagrebu: Gorjelo 250 metara četvornih, s vatrom se borila 24 vatrogasca



Komentari